Teatres de Granollers, Cardedeu i Sant Celoni units per oferir ‘Girem Propostes Singulars’

S’ha presentant en roda de premsa al Teatre Auditori de Granollers el nou projecte Girem Propostes Singulars (GPS), una programació conjunta del Teatre Auditori de Granollers, el CECUCA de Cardedeu i el Teatre Ateneu de Sant Celoni orientada a donar suport a la creació contemporània a través d’espectacles no convencionals, que cercaran racons més innovadors o espais alternatius per jugar amb les diferents disciplines artístiques i mobilitzar nous públics d’una població a una altre, d’un teatre a un altre.

El Teatre Auditori de Granollers porta ja diverses programacions incorporant a la seva cartellera propostes singulars i amb llenguatges contemporanis emmarcades en el cicle GPS (Granollers Propostes Singulars). Ara, però, el cicle obre fronteres i suma espectacles d’aquestes dues poblacions veïnes rebatejant el seu nom per Girem Propostes Singulars (GPS).

El regidor i les regidores de Cultura de Sant Celoni, Granollers i Cardedeu. (Foto: TAG)

El regidor i les regidores de Cultura de Sant Celoni, Granollers i Cardedeu. (Foto: TAG)

Per presentar el projecte i les propostes d’aquesta temporada, han assistit a la roda de premsa els regidors de Cultura de Granollers, Cardedeu i Sant Celoni. La regidora granollerina, Mireia López, ha definit el projecte com una “iniciativa valenta i amb espectacles innovadors”, afegint que “amb aquest GSP volem compartir escenaris i audiències amb pobles veïns i amb unes propostes que són una veritable delicatessen, molt acurades i professionals”. Mireia López ha assegurat que “tot i ser unes propostes més econòmiques, això no els hi resta qualitat”. Estem, per tant, davant d’una programació arriscada però alhora de qualitat, adreçada a un públic singular, que busca nous llenguatges, nous espais escènics i noves experiències.

La regidora de Cultura de Cardedeu, Marta Cordomí, ha presentat els objectius d’aquest nou repte: treballar per a que nous llenguatges escènics arribin a tothom, oferir propostes que ampliïn horitzons creatius al públic i donar resposta dins la programació a una demanda de propostes de creació contemporània. “Volem anar més enllà de les propostes clàssiques, trencar esquemes a la gent, arribar a ells, remoure’ls per dins…”, ha explicat Cordomí. Les propostes del GPS són, doncs, produccions singulars que desubicaran al públic, jugaran amb les distàncies entre artistes i el assistents… “Assumim un cert risc, una certa aventura, però estic segura que aquestes propostes, especials i alhora espectaculars, arribaran amb èxit a nous públics”, ha assegurat la regidora de Cardedeu.

Raül Garcia, regidor de Cultura de Sant Celoni, ha explicat, per la seva part, que “tot i que nosaltres encara estem acabant les obres del Teatre Ateneu, ens fa molta il∙lusió incorporar-nos a aquest cicle”. El regidor ha destacat el GSP com una “oportunitat per presentar una nova imatge i una nova visió de teatre a la gent”, alhora que ha assegurat que volen obrir les portes a nous públics “amb aquest nou projecte el Teatre Ateneu acollirà a un públic més ampli que el del propi municipi. És una ocasió excel∙lent per arribar a més gent”.

Les propostes del GSP per aquesta primera temporada són: Al cante amb Juan Carlos Lérida i El niño de Elche, Wasted d’Íntims Produccions, Maiurita de Los Galindos, La gent de Pérez & Discla, Katastrophe de l’Agrupación Señor Serrano i La hole & Corner Travel Agency.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *