Les tasques per al desplegament de la fibra òptica a Caldes han començat a finals de març i acabaran, segons les previsions de Telefònica, l’agost de 2015, havent donat cobertura a uns 9.400 habitatges i locals comercials en sòl urbà. La previsió inicial de l’empresa de telecomunicacions és arribar a la pràctica totalitat del municipi, incloent la majoria d’urbanitzacions i polígons industrials. Tanmateix, la cobertura final es configurarà conforme avanci el projecte.

En paral·lel, se substitueix la connexió a Internet via wi-fi dels equipaments municipals per fibra òptica de la xarxa d’Electra Caldense. La substitució afecta als edificis de l’Ajuntament, el Centre Cívic, El Toc, La Piqueta, el Museu Thermàlia, l’Escola Bressol La Lluna, l’Escola Bressol Gegant del Pi, la Biblioteca, les Cases dels Mestres i la Policia Local. Queda pendent la connexió, en fases posteriors, amb Caldes Emprèn.

La substitució de la tecnologia wi-fi per fibra òptica permetrà gestionar el trànsit de dades sense pràcticament limitacions i afrontar nous reptes pel que fa a les comunicacions. El cost municipal d’aquest projecte serà de 16.814,99 euros.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.