Telefònica dóna d’alta les primeres instal·lacions de fibra òptica de Martorelles

L’empresa Telefònica va notificar la setmana passada als serveis tècnics de l’Ajuntament de Martorelles que la xarxa d’alimentació de Fibra Òptica (FTTH) de la central de Mollet del Vallès ja està finalitzada. Per tant, els habitatges amb la infraestructura ja instal·lada a la façana o a pals propers d’aquests podien tenir cobertura a mitjans de la setmana actual.

Els veïns d’un bloc de pisos del carrer de l’Església han estat dels primers del municipi en contractar el servei de Fibra Òptica a la llar. Els propietaris de l’immoble havien demanat la instal·lació ja feia uns mesos i l’empresa els ha trucat el matí de dimecres per a procedir a l’alta del servei.

fibra òptica

Després de fusionar el cable a la façana, el tècnic ha connectat la fibra. (Fotos: Ajuntament)

El tècnic instal·lador ha pujat primer al terrat de l’edifici on hi ha les caixes de fibra òptica instal·lades per tirar cable fins a l’alçada de l’habitatge en qüestió. Després de fusionar el cable a la façana, el tècnic ha connectat la fibra, el descodificador de la televisió i el nou ‘router’ i els propietaris ja han pogut gaudir des d’aquest moment de la nova connexió.

Gràcies a l’ample de banda de la fibra òptica aquests veïns podran veure televisió en alta definició amb una molt alta qualitat; baixar continguts d’Internet en segons o pujar vídeos o fotos a la xarxa i compartir-los perquè ara es farà, com a mínim, deu vegades més ràpid que amb la connexió anterior.

Per a la resta d’habitatges que no tinguin la instal·lació feta, els tècnics de la companyia continuen treballant per implantar-la. Ara bé, segurament aquests habitatges no podran contractar el servei encara ja que des de que s’il·lumina la caixa terminal

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *