imputatsEl jutjat número 2 de Granollers ha imputat tot el govern de les Franqueses pel cobrament de sobresous per oficiar cerimònies civils, principalment casaments. La magistrada ha establert que les declaracions es realitzin en tres torns: Francesc Colomé, Juan Antonio Marín i Rosa Maria Pruna declararan el 3 de febrer a les 10.30 hores; Rosa Maria Isidro, Javier Álvarez, José Ramírez i Vanesa García, ho faran un dia després, el 4 de febrer, a les 9.30 hores; Gisela Santos, Josep Randos i Esteve Ribalta, el 24 del mateix mes, a les 9.30 hores.

Tots ells hauran de comparèixer en el jutjat assistits per advocats. Falta veure si les minutes d’aquests les sufragaran els polítics de la seva pròpia butxaca o si, com és habitual en aquests casos, i escudant-se en què l’acusació es deriva de l’exercici del seu càrrec públic, el cost de la seva defensa sortirà de les arques de l’Ajuntament i ho acabaran pagant els ciutadans.

LA DENÚNCIA D’UN PARTIT

Com ja va avançar Setdies.cat, Unió de Pobles de les Franqueses (UPLF) va presentar l’any passat una querella en considerar que els ara imputats podrien haver comès diversos delictes, entre els quals destaca el de frau. La denuncia es fonamentava en el fet que, en el període comprès entre el 25 de juliol de 2011 i el 19 de juliol de 2012, diversos regidors del consistori de les Franqueses van percebre remuneracions no autoritzades que tenien el seu origen en el cobrament de quantitats d’entre 60 i 90 euros per oficiar cerimònies civils a l’Ajuntament.

Aquests ingressos no van ser aprovats per cap òrgan, de manera que les “tarifes” es podrien haver-hi fixat al marge de qualsevol legalitat. La formació política va informar dels fets primer a l’Oficina Antifrau, el 13 de febrer de 2013, i posteriorment, el juny d’aquell mateix any, va presentar una querella en els jutjats.

RAMÍREZ I MARÍN, ELS QUE MÉS VAN COBRAR

El nombre de cerimònies celebrades a l’Ajuntament i oficiades pels regidors és una incògnita, ja que l’equip de govern no facilita cap dada al respecte, però ara sí que haurà d’informar el jutjat.

Entre els regidors que haurien cobrat més per aquest concepte destaca el titular d’Esports, José Ramírez (CiU), que va ser qui més va ingressar l’any 2012, uns 900 euros. El segon va ser el regidor d’Urbanisme, Activitats, Llei de Barris, primer tinent d’alcalde, portaveu del grup municipal del PSC i possible número 2 de la candidatura socialista les properes eleccions municipals, Juan Antonio Marín, amb un total de 450 euros.

ENLLAÇ RELACIONAT

L’Audiència ordena investigar els sobresous dels regidors per oficiar bodes: http://www.setdies.cat/?p=170

Tot el govern de les Franqueses, imputat per cobrar sobresous
10Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

4 Responses

  1. Miguel R.

    Son como los de Caja Madrid, que no tienen suficiente con sus sueldos y tienen que sacar dinero de todos sitios. Algunos nombres de la lista “huelen” ya tanto que “apestan” políticamente hablando. CiU debe prescindir de Ramírez y el PSC de Marín. Es vergonzoso. Y después de extrañan del divorcio entre los políticos y la sociedad. Da asco!!!

    Respon
  2. Sr. Corró

    Jugar-te la teva reputació política per estafar quatre duros un dissabte al matí. Segur que hi havia cues entre els regidors per embutxacar-se un bitlletet. Mare meva quin ajuntament més podrit!!!

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.