El Servei Català de Trànsit (SCT) instal·larà a finals d’aquest any un nou radar a la carretera C-17. El dispositiu, el primer de trams a la comarca, estarà situat al punt quilomètric 16,2, en sentit sud, al terme municipal de Parets del Vallès.

El nou radar té un funcionament diferent als aparells habituals. La càmera llegeix la matrícula del vehicle i fa una primera fotografia i uns quilòmetres més endavant repeteix la lectura per calcular la velocitat a la qual s’ha circulat en el tram.

TRES PUNTS DE LECTURA

En principi, el trajecte de la C-17 controlat pel nou radar comprendrà un tram de 3,6 quilòmetres longitudinals, entre els termes municipals de Lliça d’Amunt i Parets del Vallès. I disposarà de tres punts de lectura, ja que en aquest recorregut la velocitat màxima permesa varia entre els 80 i els 100 km/h en funció del traçat.

El primer punt de lectura estarà situat a l’altura de les noves instal·lacions de Mango, a Lliçà d’Amunt, (quilòmetre 19,8) en un punt que té limitació de velocitat a 80 km/h. El segon punt s’ubicarà just després del lloc on s’incorporen a la C-17 els vehicles procedents de Granollers pel Coll de la Manya (quilòmetre 18,2). El radar farà un primer càlcul de la velocitat en aquest indret, considerat d’alta sinistralitat. A partir d’aquí, el límit s’incrementa fins als 100 km/h. I la tercera lectura es realitzarà just abans dels accessos al nucli urbà de Parets (quilòmetre 16,2). Depenent dels càlculs, el dispositiu determinarà si procedeix o no sancionar al vehicle.

El nou radar que s’instal·larà a la C-17 forma part d’una actuació global que portarà a terme el Servei Català de Trànsit en diverses carreteres. Les altres vies afectades són l’autopista AP-7, entre Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda; l’A-2 (entre Argençola i Jorba i de Sant Vicenç dels Horts a Pallejà), i a la C-31 a Vilanova i la Geltrú.

Leave a Reply

Your email address will not be published.