La matinada d’aquest divendres, el personal del Centre Penitenciari de Joves Quatre Camins de la Roca del Vallès ha aconseguit avortar la fugida de tres interns. La ràpida intervenció de la reduïda plantilla del torn de nit ha impedit que es consumés la fugida, amb l’afegit que en aquesta ocasió “els sistemes d’alarma del centre i les càmeres de control no han funcionat correctament”, segons informa el sindicat UGT.

Cap a dos quarts de tres de la matinada s’ha detectat que tres reclusos, tots ells de 21 anys, havien sortit de la seva cel·la. Un d’ells va ser localitzat de seguida, però els altres dos s’havien amagat a la teulada de l’edifici dels tallers. Allà s’hi han estat durant unes cinc hores fins que, amb ajuda de professionals del centre, han baixat sense oposar resistència.

Piscina del Centre Penitenciari de Joves de Quatre Camins.

Piscina del Centre Penitenciari de Joves de Quatre Camins.

El centre va ser inaugurat a l’any 2008 dins del marc de desplegaments de nous equipaments penitenciaris acordats pel Govern de la Generalitat i, en principi, compta amb totes les mesures més innovadores en matèria de seguretat. “Tot i estar dotats presumiblement dels millors sistemes, han estat els professionals de vigilància els que finalment han detectat i solucionat el que podia haver estat un greu problema”, afirmen des del sindicat, tot recordant que una fugida implicaria posar potencialment en risc la seguretat dels habitants dels municipis confrontants.

Des del sindicat de Presons de la UGT de Catalunya asseguren que el Departament de Justícia “no està prenent les mesures necessàries per corregir les mancances de seguretat que els professionals penitenciaris han detectat en els centres de Catalunya”. A més, es reafirmen en la denuncia de les polítiques de “reducció sistemàtica de personal que està duent a terme el Departament que deriven en continues agressions als professionals de tots els centres, intents de fugida com la viscuda també al centre penitenciari de Mas d’Enric fa unes setmanes i que posen en perill la seguretat i la convivència de tots els centres penitenciaris de Catalunya”.

3 Responses

 1. Laura González

  Disculpeu, però no entenc que té a veure la foto d’una piscina en una noticia on s’informa de l’intent de fuga de tres persones segrestades per l’Estat.

  Respon
 2. xavier Castells

  Persones segrestades per l’Estat? No ho entenc. Què fa una piscina en una preso? No ho entenc. Em pregunto on han de romandre aquells i aquelles que són un perill per a la societat. No vull dir els addictes a les drogues, que crec que a una preso no hi fan res. On i què hem de fer amb la resta?

  Respon
 3. lola

  Sí, sí, la piscina dels interns. O no sabeu que a dins se està millor que fora?

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.