Un equip especialitzat en arqueologia i antropologia ha iniciat aquest dilluns els treballs d’excavació a l’espai de la plaça de Pintor Mir més proper a l’absis de l’església de Sant Sadurní.

El 19 de març la Brigada Municipal d’obres va detectar estructures funeràries i restes humanes mentre duia a terme una rasa en aquest punt. Es tracta d’ossos que podrien ser de l’Edat Mitjana o, fins i tot, anteriors.

Després de fer la descoberta, es van aturar els treballs i, amb l’assessorament tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat, es va acordar l’inici d’una intervenció arqueològica que permetrà documentar les restes i determinar-ne l’antiguitat.

L’actuació està dirigida per l’arqueòleg montornesenc Ferran Díaz i va a càrrec de l’empresa ABANS SC. Està previst que els treballs incideixin sobre una superfície d’uns 16 metres quadrats i tinguin una durada de dues setmanes.

ZONA D’ALTA EXPECTATIVA ARQUEOLÒGICA

L’espai de la plaça Joaquim Mir pertany a l’antiga sagrera de Montornès, primer nucli poblacional a l’època medieval. Tot apunta que es tracta d’una zona d’alta expectativa arqueològica, tenint en compte les troballes fortuïtes que ja fa anys s’hi van fer. Precisament, la zona ha rebut la declaració de Bé Cultural d’Interès Local al ple municipal d’aquest mes d’abril.

Leave a Reply

Your email address will not be published.