‘Turandot’, òpera amb majúscules, a l’Auditori de Granollers

Turandot_webTurandot va ser l’obra mestre de Giacomo Puccini, inacabada per la sobtada mort del mestre. Franco Alfano va ser l’encarregat d’escriure la música que faltava en el duet final, utilitzant els esbossos de l’autor. 

L’argument de Turandot es remunta a un antic poema persa, que ens narra la història de la princesa xinesa més cruel i dèspota de la història que, en venjança per l’assassinat d’una avantpassada seva, decideix que només es casarà amb aquell príncep que encerti les tres difícils endevinalles que ella mateixa proposarà. Si fallen, els hi tallaran el cap.

Després de moltes execucions, arriba a palau el príncep tàrtar Calaf que aconsegueix encertar els tres enigmes. Turandot, però, segueix totalment tancada a l’amor i no l’accepta com a espòs. És aleshores quan canvien les tornes i és el príncep el que proposa a la princesa una endevinalla: si abans de l’albada coneix el seu nom, ell morirà. En cas contrari, es casaran. 

Diumenge 10 de maig, a les 18:00 hores.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrprets: Maribel Orte, Eugenia Bethencourt, Andrés Veramendi, Eduardo Sandoval, Montserrat Martí, Eugènia Montenegro, Dalmau González, Elia Todisco, Carles Daza, Marc Sala, Bartomeu Guiscafré i Juan
Carlos Esteve
Director de l’orquestra i del cor, Daniel Gil de Tejada
Director d’escena, Carles Ortiz
Disseny d’escenografia, Jordi Galobart
Il·luminador, Nani Valls
Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Orquestra Simfònica del Vallès
Organització: Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per a Òpera a Catalunya

 

2 Responses to ‘Turandot’, òpera amb majúscules, a l’Auditori de Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *