UGT i CCOO critiquen les constants incidències a Rodalies

El dia d’ahir va ser un malson per a molts usuaris dels serveis de Rodalies Renfe de Catalunya, quan es va produir una incidència deguda a un robatori de coure, que ha afectat a les línies R2, R8 i R11, i que encara no se sap, segons el Ministerio de Fomento, quan es recuperarà totalment el servei.

Estació Mollet-Sant Fost.

Estació Mollet-Sant Fost.

Les afectacions als serveis estan provocant endarreriments, canvis d’horaris, reduccions dels serveis (només circulen per aquestes línies el 50% dels combois), increments del temps de trajecte, entre d’altres, que Fomento i Renfe estan intentant solucionar mitjançant serveis alternatius d’autocars, amb diferents recorreguts. UGT i CCOO han criticat aquest nou episodi, un més de tants.

L’ENÈSIM PROBLEMA DE RODALIES AQUEST ANY

En un comunicat de premsa, CCOO de Catalunya recorda que ha vingut denunciant la manca d’inversions en la xarxa de Rodalies, així com mancances en els processos de manteniment i vigilància de la xarxa, que puguin evitar els problemes derivats d’actes vandàlics i robatoris, i que afecten greument a la mobilitat de les persones treballadores de l’àmbit metropolità de Barcelona.

Tanmateix, CCOO de Catalunya reitera els problemes de comunicació i manca d’informació cap als usuaris, que ha estat una tònica general en les relacions entre els serveis de Rodalies i els usuaris. Segons el sindicat, la informació sobre les alteracions dels serveis arriba gairebé sempre tard, parcial i sense informació completa sobre els problemes provocats per les incidències. “És necessari que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat faciliti informació a les entitats socials, convocant, si escau, la comissió de clients de Rodalies”, reivindiquen.

MANCA INFORMACIÓ AMB PUNTUALITAT I TRANSPARÈNCIA

Davant dels fets ocorreguts a Rodalies Renfe en el dia d’ahir, la UGT de Catalunya exigeix que es millori la seguretat i el manteniment de la xarxa ferroviària. “El problema de seguretat que suposa el robatori de coure s’afegeix a l’endèmic infrafinançament de la xarxa de Rodalies, que no garanteix el dret dels seus usuaris i usuàries a arribar en condicions al seu lloc de treball”, critiquen des del sindicat.

En aquest sentit, la UGT exigeix que des de la direcció de Rodalies Renfe que s’informi amb puntualitat i transparència de l’abast de la incidència i, sobretot, que es faci tot allò possible per restablir el servei afectat. “Resulta del tot inassumible que els usuaris i les usuàries del servei no sàpiguen encara quan aquest quedarà restablert i tornarà a la normalitat”, afirmen des del sindicat.

A més, des de la UGT de Catalunya demanen que s’ampliïn les plantilles tan a ADIF (a les àrees de circulació i manteniment d’infraestructures) com de RENFE (al manteniment i personal de comercial). “Cal que s’augmenti la seguretat privada externa per evitar, dissuadir i/o perseguir actes vandàlics”, afegeixen. Finalment, des del sindicat es reafirmen en la falta d’inversions i a més, demanen que es prenguin mesures complementàries també importants per evitar situacions com aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *