UGT ha impugnat davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors a l’Hospital de Sant Celoni, que comportarà la modificació de les condicions laborals plantilla “en condicions encara pitjors” que la darrera proposta de la direcció durant la negociació amb el comitè d’empresa. El sindicat ha denunciat al TLC que la direcció ha trencat la bona fe negociadora amb el període de consultes encara obert.

Segons la Gerència de l’Hospital de Sant Celoni, la seva proposta de retallades era “la millor” de les que s’han acordat a la resta d’hospitals de la comarca. El sindicat ha elaborat un quadre comparatiu de les negociacions a l’Hospital de Granollers, l’Hospital de Mollet i l’Hospital de Sant Celoni que “demostra que la darrera proposta patronal a al centre del Baix Montseny era la més restrictiva dels tres” en al menys tres aspectes: jornada laboral, carrera professional i premi de fidelització. Segons la UGT, tampoc va ser la millor proposta pel que fa a la reducció salarial (-4% a Granollers, -5% a Sant Celoni) o al complement per incapacitat temporal.

El sindicat denuncia que l’Hospital de Sant Celoni no es troba en una situació pressupostària pitjor que, per exemple, l’Hospital de Granollers, i que si la direcció hagués suavitzat la seva proposta, es podria haver arribat a un acord amb el comitè, com ha succeït a la resta de centres del Vallès Oriental.

A més, segueix el sindicat, la modificació unilateral de les condicions laborals que ha aplicat la direcció a través de l’article 41 suposa un empitjorament de la seva darrera proposta presentada durant les negociacions: per exemple, s’augmenta la jornada laboral, es congelen a tots els nivells les millores econòmiques de la progressió en la carrera professional i se suspenen totes les millores d’empresa.

Des de la UGT de Catalunya es considera que es tracta d’una acció punitiva de la direcció contra la representació dels treballadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.