S’ha iniciat la campanya d’informació i vigilància contra incendis forestals que desenvolupa cada any la Diputació, en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). La campanya d’aquest any durarà fins a l’1 de setembre.

Efectius de l'ADF La Conreria, en una intervenció recent a Vallromanes.

Efectius de l’ADF La Conreria, en una intervenció recent a Vallromanes.

Els dispositius que el Pla disposa per a la comarca del Vallès Oriental i que comprèn també el conjunt del territori del Parc Natural del Montseny juntament amb el sector Vallès del Parc del Montnegre i el Corredor, és un equip de 33 persones contractades, deu vehicles per a les rutes de vigilància i cinc punts fixos de guaita.

Els cinc punts de guaita fixos estan situats a l’àmbit del Parc de Natural del Montseny, concretament són el Brull/Aiguafreda, la Trona, a Tagamanent; Sant Elies, a Sant Pere Vilamajor; Cànoves, a Cànoves i Samalús; i Montsoriu, a Sant Feliu de Buixalleu, aquest darrer integrat en el dispositiu de la Diputació de Girona per al parc natural.

En la presentació del Pla, el vicepresident Guiteras ha remarcat que “enguany, com a novetat, es treballa per intensificar els esforços d’informació i dissuasió en aquells punts concrets on es concentra la població usuària del bosc sense oblidar la vigilància en aquelles zones més sensibles o més desprotegides amb un èmfasi especial a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona”.

En aquesta línia, Guiteras també ha recordat que “en la prevenció d’incendis, com en tots els altres temes, des de la Diputació treballem sempre transversalment, no només internament sinó també amb la Generalitat i els altres actors com són les ADF o les associacions de propietaris forestals”.

Per la seva banda, el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, ha assenyalat que el Pla de vigilància i informació (PVI) forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d’evitar-los i limitar-ne els seus efectes. En aquesta línia, Calderer ha ressaltat la importància d’aquest programa pel fet que desenvolupa accions informatives a la població i dissuasives de pràctiques amb risc, el que és molt important per evitar l’inici i la propagació d’incendis.

RUTES MÒBILS A LA COMARCA

Codi               Municipis de la ruta

U‐76               Tagamanent / Aiguafreda / el Brull

U‐77               Cànoves i Samalús / Sant Pere de Vilamajor / Sant Antoni de Vilamajor

U‐78               Montseny / Fogars de Montclús / Sant Esteve de Palautordera

U‐79               Gualba / Campins / Santa Maria de Palautordera

U‐80               Sant Celoni

U‐81               Cardedeu / Llinars del Vallès / Vallgorguina / Vilalba Sasserra

U‐82               Lliçà de Vall / Lliçà d’Amunt / Santa Eulàlia de Ronçana / Granollers

U‐83               Caldes de Montbui / Sentmenat

U-84               Sant Feliu de Codines / Bigues i Riells

U-85                La Garriga / Figaró-Montmany / l’Ametlla del Vallès / les Franqueses

One Response

  1. Rosa Maria Solà i Tome

    Dentro de estas zonas de maximo control hay urbanizaciones de muchas casas con grandes zonas sin limpiar, árboles caídos con mucha vegetación, y estas casas están al lado de otras con miedo de que tarde o temprano pase algun incendio. Antes se hacía cargo de dicha limpieza el ayuntamient cuando se comprobaba que el dueño era un dejado y se le pasaba la factura de los trabajos. ¿Porqué no se hace ahora? No estaria mal que se vigilasen estos terrenos, ya que están rodeados del parque natural. Muchas gracias por la atención.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.