El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell investiga els dos màxims responsables de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra pel seu paper l’1-O.

El jutge cita per un delicte de desobediència la comissària Cristina Manresa, i l’intendent i número dos de la regió, Xavier Creus. A més, també vol saber des de quan tenien els mòbils que es van lliurar a les patrulles aquell dia i que s’analitzin totes les comunicacions de la Sala Regional de comandament.

En una providència d’una pàgina del 23 de març, el jutjat deia que “a la vista de les declaracions d’investigats”, es requereix als Mossos d’Esquadra perquè en menys de cinc dies lliuressin a la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya totes les comunicacions registrades l’1 d’octubre a la Sala Regional Metropolitana Nord, tant les entrants com les sortints, i el seu contingut, fos quin fos el mitjà de comunicació, inclòs el denominat ‘xat corporatiu’ que han mencionat alguns investigats en les seves declaracions.

Un cop rebi la informació, la Guàrdia Civil ha d’elaborar un informe on s’analitzin totes les comunicacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.