Jacinto Muriana. (Foto: Facebook)

Jacinto Muriana. (Foto: Facebook)

Jacinto Muriana serà el nou rector de les parròquies de Fàtima, a Granollers, i de Sant Fèlix, a Canovelles. La seva incorporació tindrà lloc al setembre, quan es facin efectius els nous nomenaments per al proper curs que el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va fer públics el 29 de juny passat, coincidint amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau.

Muriana, nascut a Barcelona de família d’origen mexicà, arribarà a les dues parròquies vallesanes després d’haver demanat el trasllat d’Itàlia –on ha estat responsable d’una parròquia– a Catalunya per poder estar a prop dels seus. Sacerdot des del 24 de desembre de 2005, és membre de la Congregació dels Legionaris de Crist des del 16 de juliol de 1987.

Ha estudiat a l’Ateneu Pontifici Regina Apostolorum de Roma, una universitat dedicada a formar evangelitzadors, líders cristians –religiosos i laics– al servei de l’Església per testimoniar el misteri de Crist; crear corrents culturals de pensament cristià que, com el Magisteri de l’Església i en resposta als interrogants teòrics i existencials de l’home, impregni la societat d’esperit cristià.

Jacinto Muriana substituirà Manuel Amado, que deixa les dues parròquies després de 12 anys per gaudir d’un any sabàtic en el Monestir de Santo Domigo de Silos, a Burgos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.