PSC i CDC de Parets del Vallès han signat aquest dimecres un acord de governabilitat fins a finals de la legislatura. El pacte, segons han informat en nota de premsa els mateixos protagonistes, el pacte arriba “mesos després de treball en positiu i priorització dels interessos locals davant els interessos partidistes”.

Acord de govern parets

Raül Urtusol, Sergi Mingote i Francesc Juzgado. (Foto: Ajuntament)

Els punts destacats de l’acord són el compromís de totes dues formacions polítiques per la transparència i la rendició de comptes; apostar per les polítiques de participació que permetin la implicació cada cop més activa dels ciutadans en la presa de decisions dels projectes més destacats de la legislatura; ajudar els més necessitats, generar ocupació i creixement econòmic, garantir els serveis socials i oferir una educació de qualitat, i aprofundir en el suport als comerciants locals. Segons l’acord, el regidor i portaveu de CDC, Raül Urtusol, serà el futur nou regidor responsable específic de l’àmbit de Comerç.

L’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, ha agraït “la bona predisposició entre les dues agrupacions locals i els dos grups municipals a l’hora d’assolir l’acord, prioritzant l’interès dels paretans i les paretanes damunt els interessos partidistes. Mingote ha afegit que “es tracta d’un acord obert a qualsevol formació que, com CDC, vulgui sumar en positiu i aposti pel diàleg, el consens, la transparència, la participació, l’ocupació, el benestar social i una educació de qualitat”.

Per la seva banda, el regidor i portaveu de CDC, Raül Urtusol, ha assegurat que, amb aquest acord de govern, “es culmina el camí iniciat fa uns mesos, en el qual s’han anat donant passes de forma natural en el dia a dia, que ens han portat on avui estem”. Urtusol ha afegit que “només ens mou una voluntat i un objectiu que és treballar per construir un poble millor i és evident que això se’ns ofereix des de l’equip de govern”.

Finalment, el portaveu del grup municipal del PSC de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, ha afirmat que en aquest acord “hem arribat a punts de confluència dels programes de totes dues forces”.

ARA PARETS ERC CRITICA EL PACTE

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC lamenta que el regidor de CDC, Raül Urtusol, hagi trencat la unitat d’acció amb els grups de l’oposició “per acabar pactant amb el govern socialista que el 2019 complirà 40 anys en el Govern”. El portaveu, Jordi Seguer, ha manifestat que “Raül Urtusol ha passat de ser l’alcalde del canvi a convertir-se en la crossa del govern socialista menys catalanista de la història”.

Ara Parets ERC considera que amb la decisió del CDC de pactar amb el PSC s’esclareix el panorama polític local i acaba amb “l’ambigüitat demostrada per Urtusol des de l’inici de la legislatura”. Segons els republicans, els cinc partits de l’oposició s’han mostrat sorpresos per l’acord a menys de 24 hores del ple d’aquest dijous, quan CDC havia signat en les darreres setmanes tot un seguit de propostes conjuntes: la demanda d’una auditoria dels comptes i contractes públics, la sol·licitud per poder tenir una carpa per la Diada de Sant Jordi o la nota informativa criticant la manera com s’ha elaborat i presentat, per part del PSC, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019.

Des d’Ara Parets ERC trobe “indecent” que el PSC i CDC s’hagin “apropiat”, durant la presentació del pacte de govern, de la proposta conjunta de l’oposició d’encarregar una auditoria dels comptes públics. “Que no enganyin a  ningú, el que es sotmetrà a aprovació en el ple d’aquest dijous no és cap auditoria sinó un informe econòmic-financer. Amb el seu pacte, CDC renuncia a fiscalitzar l’acció del Govern menys transparent de tota la democràcia a Parets”, ha remarcat Seguer.

El portaveu d’Ara Parets ERC ha anat més enllà i ha fet una crida a tot l’electorat de CDC que el passat 24 de maig va votar pel canvi al municipi i que està decebut amb el pacte sociovergent entre Mingote i Urtusol: “Que sàpiguen tots aquells que van confiar amb Urtusol i no volien que continués el Govern Socialista que tenen les portes obertes d’Ara Parets ERC. Nosaltres tenim molt clar quin és el nostre objectiu, aconseguir ser l’alternativa real el 2019 i ho farem amb les confluències necessàries per posar fi amb les maneres actuals de fer política”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.