sismeEl Vallès Occidental ha registrat aquest dissabte a la nit un terratrèmol de magnitud 3,2 a l’escala de Richter, segons informa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El petit sisme, que no ha provocat danys materials ni físics, s’ha produït poc després de dos quarts de deu de la nit i l’epicentre s’ha detectat a uns deu quilòmetres de profunditat en un punt entre els municipis de Matadepera, Vacarisses, Emmuralla i Terrassa d’aquella comarca.

Arran dels tremolors, Protecció Civil ha activat preventivament en fase de prealerta el Sismicat encara que no es té constància fins al moment de desperfectes o conseqüències greus. El telèfon d’emergències 112 ha rebut trucades alertant del sisme des de municipis propers com Caldes de Montbui, Castellar del Vallès o Sabadell, però també de Manresa i, fins i tot, de Montgat, en el Maresme.

Segons el ICGC, el sisme es podria haver notat en una zona àmplia a part de la més propera a l’epicentre, com el sud del Bages, el nord del Baix Llobregat, la parteix oest del Vallès Oriental o el sud-est de la comarca de l’Anoia.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil s’ha posat en contacte amb les policies locals d’aquests municipis i amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i han confirmat que no hi ha hagut danys materials ni persones ferides. Una vegada fetes les comprovacions, al voltant de dos quarts de dotze de la nit s’ha tancat la prealerta del Sismicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.