Un veí de Mollet a judici per una discusió per col·locar una bandera espanyola

La va col·locar en l’exterior del local d'un amic, a pocs metres d'unes galeries comercials que acullen la seu social de la CUP.

Es diu Francisco Piñero, viu a Mollet del Vallés i dimarts que ve seurà a la banqueta dels acusats, després de ser denunciat per un membre de la CUP quan va col·locar una bandera espanyola en l’exterior del local d’un amic situat en l’avinguda de la Llibertat, a pocs metres d’unes galeries comercials que acullen la seu social del partit. Piñero va posar la bandera al costat de la façana de la discoteca Q Vallés, amb l’autorització del seu propietari, amic seu.

En la imatge, la bandera espanyola col·locada per Francisco Piñero en la façana del local d'un amic.

En la imatge, la bandera espanyola col·locada per Francisco Piñero en la façana del local d’un amic.

Segons publica alertadigital.com, quan Piñero es trobava col·locant la bandera espanyola es van apropar diversos “matons” de la CUP i, visiblement alterats li van instar a que retirés “el drap”. Piñero va desoir les indicacions i va continuar amb la seva tasca. Un dels radicals li va amenaçar amb arrencar l’ensenya. “Si tens collons, fes-ho”, va respondre l’home. Davant la seva fermesa, els separatistes van optar per cridar als Mossos d’Esquadra, que van desplaçar fins al lloc dels fets dos cotxes patrulla i diversos agents. “Haig de dir que van tenir amb mi un tracte correcte. Els vaig dir que el local on estava col·locada la bandera era propietat d’un amic i que comptava amb la seva autorització. Fins i tot, a través del meu telèfon, el propietari de la discoteca va parlar amb un dels mossos per confirmar la meva versió. Espanya és l’únic país del món on s’ha de donar explicacions a la policia per exhibir la bandera del teu país”, explica Piñero.

Diversos taxistes, que es trobaven a escassos metres i van presenciar l’incident, van sortir en defensa de Piñero i fins i tot es van escoltar alguns “vives” a Espanya, davant l’estupefacció dels extremistes de la CUP.

Francisco Piñero.

Francisco Piñero.

No és la primera vegada que Francisco Piñero té problemes amb membres d’aquest partit: “Porto mesos col·locant la bandera de la meva pàtria en llocs visibles. És una forma de reafirmar l’espanyolitat d’aquesta terra. Els separatistes esperen que no hagin testimonis per procedir a retirar-les i fins i tot manen a les seves dones al fet que ho facin per no tenir ells que donar la cara. Aquesta gent mai va de front. Són així de covards. Ells estan posseïts per l’odi. M’han dit de tot, des de feixista a fill de puta, m’han amenaçat amb pegar-me un tir… però mai de front. Vaig a seguir col·locant banderes d’Espanya per tot Mollet. És la meva manera de lluitar per aquesta meravellosa terra, que és de tots i no només dels separatistes. Lluito per la dignitat d’una regió que va acollir a gent tan meravellosa com als meus pares i als meus avis, procedents d’Extremadura”.

SUPORT D’ENTITATS CIVILS

Assenyala que diumenge passat va participar en la concentració celebrada a la plaça d’Espanya de Barcelona en favor de la unitat d’Espanya. Allí va coincidir amb el president del moviment cívic España y Catalanes, Eduardo García, un dels quals ja li han expressat el seu suport i destacat el seu “compromís patriòtic en una terra tan hostil”. García ha anunciat que membres de la seva entitat acompanyaran a Piñero el dia del judici i que romandran enfront del jutjat fins a la seva conclusió. S’espera que representants d’altres entitats espanyolistes estiguin també presents.

També el dirigent del PP català Óscar Bermán s’ha interessat per aquest assumpte i adverteix que el seu partit emprendrà diverses iniciatives en el cas que Piñero sigui condemnat. “Crec que és hora que els catalans ens plantem i diguem ‘fins a aquí hem arribat’. És trist que hagin de ser catalans del carrer els que ens donin aquesta lliçó de dignitat i de patriotisme. Des d’aquí, tot el meu suport i tota la meva solidaritat a Francisco”, va manifestar.

NOTA DE REDACCIÓ: Segons ha informat la CUP de Mollet, la denúncia contra Piñero es anterior a la col·locació de la bandera espanyola. Es deu, segons afirmen, a les amenaces que aquest va fer a una noia membre de la formació independentista.

5 Responses to Un veí de Mollet a judici per una discusió per col·locar una bandera espanyola

 1. José Blanco 24/01/2016 at 15:35

  Este es el resultado de todo lo que están haciendo los políticos catalanes independentistas. El proceso está dividiendo a los ciudadanos, hasta el punto de la intransigencia. ¿Porqué unas banderas (la catalana) sí se pueden poner en cualquier sitio y otras (la española) no? Señores políticos, les hago responsables de lo que suceda en el futuro en nuestras calles. Ustedes, con sus arengas y consignas, lo están contaminando todo.

  Respon
  • Manel Casadevall 24/01/2016 at 15:56

   No generalices, gente estúpida hay en todos lados. No acuses a 3 millones de independentistas por 4 gilipollas que no saben aplicar a los demás lo que piden para ellos. Aparte de eso, el aumento de independentistas no se debe a que los políticos catalanes siembren el odio hacia España, sino a que muchos políticos españoles se han dedicado a sudar del tema y a comportarse como un muro de hormigón, y ha hecho que hasta gente no nacida en Catalunya o de padres no catalanes se vuelva independentista. Por ultimo, en cuanto a lo de exhibir la bandera, el FC BARCELONA tiene una querella por que su afición enseñó banderas independentistas y a un mosso d’esquadra le obligaron a quitar una bandera catalana (no independentista) que tenia encima del salpicadero, mientras que a un compañero suyo no le dijeron nada por una bandera española que le ocupaba toda la luna delantera. Un saludo, espero que aprendas que dentro de una misma ideología existen muchas formas diferentes de pensar y gente muy diferente entre si.

   Respon
 2. vik 25/01/2016 at 00:32

  Lo más incongruente del tema, es que en que ley nacional, autonómica o local, está escrito que no se puede poner una bandera nacional en una fachada. Lo de que se siente en el banquillo, ¿de dónde sale? La denuncia no puede prosperar por ningún lado, no tendría que pasar de la comisaria y como una anécdota ya que para que llegue a un juez tendría que ser delito.
  Si ha pasado a mayores, ¿a quién se le tendrían que pedir responsabilidades del gasto monetario por estos echos?
  Por otro lado, seguramente estos señores que se quejaban, de lo de la bandera seguro que no se quejan si un señor de otros países cuelga una bandera de su país en el balcón de su casa. Eso se llama estupidez ideológica. Lo de otro país es bueno y lo de España es malo. Y lo malo es que lo alimentan para su beneficio los políticos de cualquier color de este país.

  Respon
 3. Mercè 25/01/2016 at 09:19

  ¿Alguien se ha parado a leer la noticia hasta el final? Al final de todo, en la nota de redacción, dicen que la denuncia es anterior a la colocación de la bandera, y por amenazas a una chica. Esté si es motivo para ir al juzgado, no el hecho de colocar una bandera.

  Respon
 4. Rocio 24/02/2016 at 08:54

  Jo crec que seria un bon principi per a tots començar a escriure en el idioma del país en que vivim.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *