Una comissió decidirà si es retiren els carrers franquistes de Parets

La proposta presentada per Ara Parets-ERC de retirar els darrers noms franquistes dels carrers del municipi ha estat aprovada en el ple ordinari d’aquest dijous amb els vots favorables de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans que hi ha votat en contra.

carrer franquista parets

El possible canvi anirà acompanyat d’un procés participatiu entre els veïns afectats.

El text, que ha sofert alguns canvis de la proposta inicial, demana la retirada de tota la nomenclatura franquista dels carrers de Parets del Vallès. Aquesta actuació es durà a terme amb la prèvia elaboració d’un inventari d’aquesta nomenclatura i la posterior validació per part d’una Comissió que es constituirà en les properes setmanes.

La supressió de qualsevol nom s’haurà d’aprovar per ple amb el posicionament de cada força política.

Segons l’acord, en la modificació del nom d’un carrer ja existent es tindrà en compte també l’opinió del veïns afectats, articulada mitjançant la implementació d’un procés participatiu, el resultat del qual s’haurà de prendre en consideració.

A més, la constitució de la Comissió i la deliberació s’haurà de produir en un màxim de tres mesos.

La moció aprovada inclou també la retirada de totes les plaques que encara es conserven en molts edificis de l’lnstituto Nacional de la Vivienda (algunes d’elles estan als Horts del Rector) en aplicació de la Llei de la memòria històrica.

Per últim, s’ha decidit afegir una placa explicativa indicant càrrec i mandat en els rètols o plaques de carrerer a l’avinguda Lluís Companys, l’avinguda Francesc Macià, el carrer Josep Irla i l’avinguda Josep Tarradellas, i en altres que en un futur s’afegeixin i facin referència a persones significatives de la història.

One Response to Una comissió decidirà si es retiren els carrers franquistes de Parets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *