dinar kurdistan

Imatge del dinar.

Per tercer any consecutiu les organitzacions Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, la CGT del Vallès Oriental, la CNT-AIT de Granollers i comarca, el Comitè de Suport al Kurdistan i el restaurant-llibreria Anònims van organitzar el 19 de juliol una diada reivindicativa amb motiu del 79è aniversari de la Revolució Social.

Les organitzacions convocants recorden aquest dia el procés revolucionari que es va viure a la comarca el juliol de 1936. Durant aquells mesos, milers de persones van passar a gestionar les seves vides (assemblees, autogestió econòmica, etc.) construint un sistema basat en els principis de la llibertat i la justícia social.

La jornada es va iniciar amb una exposició fotogràfica amb fotos de la Columna Vallès Oriental i de milicianes kurdes per, seguidament, iniciar el dinar. Un cop finalitzat aquest, es van visualitzar diversos documentals sobre l’acte d’homenatge a la Columna Vallès Oriental al 2004, sobre la Barcelona revolucionària i la lluita feminista al Kurdistan, on els assistents van discutir i reflexionar sobre els mateixos i la seva importància. En aquest sentit, es va destacar la vigència de les idees llibertàries i la importància que estan tenint les mateixes a Rojava i a Chiapas.

Per concloure la jornada, es va realitzar una concentració a la Porxada on van assistir algunes desenes de persones per solidatizar-se amb les lluites de Chiapas i Rojava. Durant la mateixa es van repartir centenars d’octavetes informatives.

Els organitzadors volen mostrar el seu condol i solidaritat amb les persones de l’esquerra revolucionària turca que han patit un brutal atemptat a la ciutat kurda de Suruç.

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.