Jordi té 11 mesos. (Foto: Facebook)

Jordi té 11 mesos. (Foto: Facebook)

Estefania Rodríguez Fernández, veïna de Parets del Vallès, ha iniciat una campanya de venda de polseres per pagar la fisioteràpia que necessita el seu fill. Jordi, que només té 11 mesos, pateix des del seu naixement una paràlisi braquial en el braç esquerre.

La mare atribueix aquesta greu disfuncionalitat a un error mèdic en el moment del part, que va tenir lloc a l’Hospital de Mollet el 18 de juny de 2015.

Una de les pulseres que es venen.

Una de les polseres que es venen.

Malgrat que el petit Jordi ha estat operat, no pot moure el braç amb normalitat. Amb sessions de fisioteràpia, el seu estat podria millorar, però la Seguretat Social només cobreix una hora a la setmana, un temps que resulta insuficient per pal·liar la greu disfuncionalitat que pateix.

Estefania Rodríguez realitza la venda de polseres a través de la pàgina de Facebook Justicia para mi hijo Jordi. El preu de cada unitat és de 3,5 euros.

MÉS DE 12.000 FIRMES

El cas del petit Jordi es va donar a conèixer el mes de febrer passat, quan la seva mare va iniciar una campanya a través de la plataforma Chance.org, amb la qual ja ha recollit més de 12.000 firmes.

En la seva petició, la mateixa mare explicava el cas amb detalls. Aquesta és la seva historia:

“El dia 18 de Juny de 2015 va néixer el meu fill Jordi a l’Hospital General de Mollet del Vallès. Vaig ingressar el 17 a les 17:30h aproximadamente, havent trencat la borsa amniòtica al meu domicili. El seguiment de l’embaràs va ser més exhaustiu, ja que el meu fill venia amb un pes molt elevat i en cap moment em van donar l’opció d’avançar el part. Vaig entrar a la sala de parts i em van tenir 16 hores sense arribar a dilatar prou com per parir, i sense que em donessin l’opció d’una cesària.

A les 09:20h m’obliguen a empènyer estant dilatada de 7 cm. Em poso a empènyer i solament aconsegueixo que surti el cap del nadó, i a causa de la seva grandària (4,760 kg), no aconsegueixo treure la resta del cos. Comencen a córrer metges i enfermeras, ja que el nen s’estava quedant sense oxigen. Fan fora literalment al meu marit de la sala i ve un metge correns, em fa una episotomia molt gran i estirant del nadó aconsegueix treure-ho. A tot això el nadó no tenia pols.

Una vegada fora, em posen al nadó damunt i ho veig completament negre, i no es movia. L’hi porten a reanimació i l’única informació que rebíem per part dels metges durant els tres minuts que va durar la reanimació era la frase “no pinta bé”. Finalment aconsegueixen reanimar-ho i l’hi porten a observació. Seguidament acaben de cosir-me i em pugen a planta, i per fi em porten a veure al meu nadó, del qual no em donaven possibilitats de vida.

Quan vaig a veure-ho, estava en la incubadora i m’adono que està completament morat, amb marques en el pit i el braç esquerre completament immòbil. Demano als sanitaris que em diguin que li passa en el bracet i l’única cosa que em deien és que ja ho mourà, sense molestar-se a realitzar-li cap radiografia ni cap tipus de prova més. A causa que no em van realitzar una cesària sabent el pes elevat del nadó i les hores que portava sense dilatar, al meu fill li van deixar les dues clavícules trencades i una paràlisi braquial en el braç esquerre, pendent d’operació. També moltes proves del cap per la falta d’oxigen que va tenir en néixer. Volem que es faci responsable algú pel que considerem una mala praxi mèdica”.

One Response

  1. jose

    Mi hijo tambien tuvo paralisis braquial y la fisioterapia era gratis en el Hospital de San Rafael de Barcelona, entraba por la seguridad social.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.