L’Ajuntament compleix la sentència judicial seguint el criteri i recomanacions de l’advocat de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Segons l’advocat Jordi Salbanyà Benet, “un cop el Jutjat ha acordat l’execució de la sentència, l’alcalde té l’obligació de fer complir aquesta resolució judicial. En cas contrari, l’Advocat de l’Estat pot demanar al Jutjat que dicti mesures coercitives, com poden ser la imposició de multes a l’alcalde, o passar testimoni de particulars a la Fiscalia per presumpte delicte de desobediència a l’autoritat judicial. Per tant, abans d’acabar els quinze dies des de la notificació de la sentència, si heu penjat la bandera, caldria comunicar-ho al Jutjat adjuntant fotografies de la bandera penjada”.

En cas de no complir amb aquesta sentència, l’alcaldessa es veuria obligada a assumir les possibles multes (de fins a 1.500 euros) de la seva pròpia butxaca. Les multes serien les que decidís el jutjat ja que aquest pot “reiterar aquestes multes fins la completa execució de la sentència judicial”.

L’equip de govern veu inassumible que l’alcaldessa, Maite Carrillo, es vegi multada en reiterades ocasions per no complir la sentència i no assumirà cap risc que comporti la seva inhabilitació, o la de qualsevol treballador públic, per exercir la funció pública.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.