Una vintena d’artistes a la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert

1_mau15Roca Umbert Fàbrica de les Arts celebra el dissabte 17 d’octubre la 4a Mostra d’Art Urbà (MAU), amb l’exhibició de set creacions efímeres i tres activitats complementàries, totes centrades en el concepte de fàbrica. De les set instal·lacions que formen la mostra quatre són obra dels seleccionats/des a la convocatòria d’enguany: “Ordit i trama”, de Josep Fernández Margalef; “Bread and Rose” de Grü-Collages Urbains; “Time Machine”, de Pere Vilardebó; i “Matèria prima”, de Pol Aumedes.

Aquestes instal·lacions es podran veure durant tot el dia (a partir de les 10 del matí) als carrers interiors de l’antiga fàbrica, excepte la creació de Pol Aumedes, que té format d’intervenció i es farà en dues ocasions, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda.

XARXA DE FESTIVALS TRANSEFÍMER

Les altres tres instal·lacions que formen la mostra són fruit de col·laboracions amb d’altres festivals o creadors. Enguany és el primer any que, a través de la xarxa de festivals Transefímers (formada pel FESCAMP de Sant Cugat del Vallès; A Cel Obert de Tortosa; Ingràvid de Figueres; Lluèrnia d’Olot i laMAU de Granollers), es podrà veure a la MAU la instal·lació d’un artista provinent del festival Ingràvid de Figueres, “Teixint paraules” de Manel Gràvalos. Així mateix, l’artista resident a Roca Umbert, Pau Farell, farà una instal·lació lumínica al festival Lluèrnia d’Olot el proper 7 de novembre. El dia de la mostra, a la tarda, tindrà lloc una trobada dels programadors dels festivals de Transefímers a Roca Umbert. L’obra de Gràvalos, una senyalització excepcional per a la MAU, té com a objectiu la funcionalitat i vol acompanyar el públic a recórrer la fàbrica durant la jornada.

WORKSHOP AMB XEVI BAYONA

D’altra banda, i repetint l’experiència de l’any anterior, l’arquitecte Xevi Bayona torna a oferir un workshop participatiu per produir la instal·lació que presentarà a la mostra, “Un mitjó de mitjons”. Bayona vol aconseguir un muntatge eteri i suspès format per elements petits que en conformaran un de més gran; centenars de mitjons que generaran un mitjó gegant levitant a l’espai de la sala. Al taller hi participaran alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Garriga EMAD, del Taller Ginebró de Cardedeu, i joves de centres oberts de Granollers. El taller, a més, és obert als majors de 16 anys que tinguin interès a participar-hi (cal enviar un correu electrònic a espaidarts@rocaumbert.cat), i es realitzarà els dies 15 i 16 d’octubre, de 3 a 8 de la tarda, a la Nau Dents de Serra de Roca Umbert

La darrera creació participant, “Caos a la Tèrmica”, és una instal·lació sonora del col·lectiu Ex-abrupto. Per executar la proposta, la generació d’una sensació caòtica i decadent, el col·lectiu va buscar la col·laboració de creadors i investigadors sonors per aconseguir accions sorolloses viscerals i sons industrials: Autonoise, Urge kill, Xretina, J. Savagge (25 Hombres), Xavi Lloses i Alex Pallí. El resultat del projecte es podrà sentir dins de la Tèrmica de 19.30 a 20.30 h.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Com a activitats complementàries que es desenvoluparan a Roca Umbert el mateix dia de la mostra, hi haurà una visita familiar a la mostra, a les 11 del matí, de la mà d’una de les artistes residents, la il·lustradora Ermisenda Soy. De 6 i a 7 es podrà visitar la Tèrmica per conèixer el passat industrial de Granollers; i a dos quarts de 9 s’oferirà un espectacle aeri per a tots els públics de la mà de la cia. Estampades, “Enfila SA”. Totes les activitats, com la mostra, són gratuïtes i d’entrada lliure.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *