El diumenge a les 6 h els veïns i veïnes de Corró d’Avall van despertar-se ben d’hora per participar a la confecció de catifes per commemorar la diada de Corpus Christi; una festa catòlica dedicada a venerar públicament l’eucaristia. Al migdia, abans de la missa de dotze, una vintena de catifes omplien l’avinguda de Santa Eulàlia i els carrers adjacents.

Algunes de les construccions recordaven dates assenyalades com ara el 75è aniversari de la col·locació de la primera pedra de l’Església de Santa Eulàlia o el 25è aniversari de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya però en general predominaven els motius religiosos i infantils.

Corpus (3)

La processó l’encapçalaven 19 nens i nenes que acabaven de rebre la primera comunió. (Foto: Ajuntament)

A la tarda va arribar el punt culminant de la celebració. A les 18 h mossèn Sergi González va oficiar la missa solemne i a les 19 h va iniciar-se la processó. La custòdia va sortir de l’església a mans del rector que sota el pal·li va anar recorrent els diversos carrers guarnits acompanyat de tots els feligresos i feligreses. La processó l’encapçalaven 19 nens i nenes que acabaven de rebre la primera comunió i tal com marca la tradició trepitjaven les catifes visiblement emocionats.

Durant el recorregut, el mossèn va fer aturar la comitiva diverses ocasions per beneir els presents amb el Santíssim Sagrament i per honorar les imatges de Jesús o de la Mare de Déu que els veïns i veïnes havien tret i engalanat en petits altars al carrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.