Uns 80 alumnes participen als cursos de formació i inserció laboral de Granollers

La Sala Francesc Tarafa va acollir dilluns 29 de juny la cloenda de la novena promoció d’alumnes dels Programes de Formació i Inserció i de Transició al Treball (PFI-PTT). Els cursos, desenvolupats per l’Ajuntament de Granollers des del curs 2006-2007, cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat, adreçat a joves d’entre 16 i 21, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO.

46 alumnes han participat en els programes PFI-PTT

Entrega de diplomas. (Foto: Roni Torrillas)

Entrega de diplomas. (Fotos: Roni Torrillas)

Els cursos adreçats a joves sense ESO, dins els programes PFI-PTT, preparen els alumnes pels perfils professionals d’auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració, i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

En total 9 alumnes han finalitzat el curs d’auxiliar de fabricació mecànica que s’ha fet al Centre Vallès i a l’Escola Municipal del Treball (EMT); 15 alumnes han finalitzat el d’auxiliar d’hoteleria que es fa al Centre Vallès i al Gremi d’Hostaleria; i 13 alumnes han finalitzat el d’auxiliar en vendes, que s’ha desenvolupat al Centre Vallès i l’Institut Carles Vallbona.

Col·laboració en diversos projectes i esdeveniments

Durant el curs els alumnes dels tres cursos han pogut col·laborar en diferents projectes de la ciutat posant en pràctica molts dels coneixements adquirits. En el cas dels alumnes d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, han participat a la Fira Guia’t, a la Trobada de cooperatives escolars i a la primera edició del Mercat de tecnologia de Granollers, en tots tres casos atenent i guiant a grups d’alumnes i participants que anaven a visitar les fires. També van participar a la Cavalcada de Reis d’enguany ajudant a embolicar tots els regals de les carrosses.

Imatge de grup d'alumnes i professors.

Imatge de grup d’alumnes i professors.

Els mateixos alumnes van realitzar un taller d’aparadorisme, organitzat pels Serveis d’Educació i Cultura de l’Ajuntament, en què se’ls introduïa de manera teòrica i també pràctica a la tècnica de l’aparadorisme, per acabar realitzant l’aparador de la Biblioteca Can Pedrals amb motiu de la diada de Sant Jordi. En el cas dels alumnes d’auxiliar de fabricació mecànica, han participat activament en el projecte “Amor Brujo” dels Serveis d’Eduació i Cultura rebent un taller impartit per una antropòloga experta en temes de gènere. I també aquests alumnes van realitzar sis carros pels regals de la Cavalcada de Reis d’enguany. I pel que fa als alumnes d’auxiliar d’hoteleria, van col·laborar en els actes municipals de les festivitats de Nadal i l’Ascensió i en la celebració del 5è aniversari de VOTV, ajudant a preparar els espais en tots els casos, i participant en el servei durant l’acte i en la preparació del càtering, en d’altres.

Continuïtat formativa pel proper curs i inserció laboral

Dels 46 alumnes participants enguany als programes PFI-PTT, 15 alumnes s’han matriculat, de cara al curs vinent, per fer un cicle formatiu de grau mitjà, 7 per cursar l’ESO a l’Escola d’Adults, 1 per cursar CAM i 1 farà altres estudis. També han finalitzat els cursos 11 alumnes amb possibilitats d’inserció laboral, sent el curs d’auxiliar d’hoteleria el que té un percentatge més elevat d’alumnes amb perspectives d’inserció, un 47%.

Les empreses que han col·laborat aquest curs:

Auxiliar de vendes,  oficina i atenció al públic Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques Auxiliar d’hoteleria: Cuina i serveis de restaurant i bar.
Springfield Granollers (Grupo Cortefiel SA) Muntatge ALPAL SL Restaurant Parera
Iman Temporing, E.T.T Herramientas y Mecanizados Pasal SLU Restaurant l’Asador
ADAGIO SA Tallers Metàl·lics Franmar SL Milana Braseria
Abacus (Granollers) Granollers Audiovisual SL Restaurant La Gamba
Inter Sport Carpi (Granollers) Serveis d’Ensenyament i Assessorament Esportiu SA (CEM Les Franqueses) Cafeteria Lotteria
Fundació Hospital Asil de Granollers Rectificadora del Vallès SL Restaurant Can Martin
Sistem Girona, S.L (Vives Granollers) Bimbo SAU Pizzeria 1900
ISAUNA SCP (Bon Àrea Granollers) VAC-TRON SA Restaurant Denominació d’Origen
Bielsa Ruiz SL (Supermercats Sempre-Obert) Talleres Compla SL Restaurant La Peixera de Sta. Carme
BLAU-MAR Gran Hotel Balneario Blancafort
Escola Joan Miró Restaurant La Parra
Cereria Fàtima Restaurant Mosaic
Carnisseria Nour Islam (Abdelkader Bendach) Restaurant la Magrana
Fundació Sanitària Mollet

Formació per a joves dins el Pla de Xoc

D’altra banda també s’ha ofert als joves sense ESO, gràcies al Pla de Xoc contra la crisi, el curs de so i escenografia, que es fa al Centre Vallès i que enguany arriba a la tercera edició. Aquest curs l’han realitzat 15 alumnes, els quals reben formació teòrica i pràctica per a poder donar cobertura a actes culturals de petit format en el seu muntatge i sonorització.

I amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar i contemplat també dins el Pla de xoc, s’ha ofert a joves que tenen l’ESO. el curs d’atenció al client en anglès, ofimàtica i primers auxilis que s’ha portat a terme al Centre d’Ensenyament EDUCEM. En aquest curs els participants adquireixen les competències per a exercir les activitats d’atenció al client dins de l’empresa i tota la gestió documental que implica, tant en llengua catalana com en llengua anglesa.

Aquesta formació s’adreça a joves que acrediten l’ESO i no van obtenir plaça per al curs 14/15 en un cicle formatiu de grau mitjà, o bé, que van iniciar estudis de batxillerat però després de la primera avaluació se’ls recomanava reorientar l’itinerari acadèmic cap a estudis de Formació Professional de Grau Mitjà, nivell 2. Hi han participat 18 alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *