Unes 300 persones van prendre part ahir diumenge, 24 de gener, de l’acte d’inauguració oficial dels treballs de millora i condicionament del tram del camí fluvial del riu Congost que uneix els municipis de la Garriga i Figaró-Montmany.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imatge del camí millorat.

Des de la Garriga, famílies, grups d’amics, amants de la natura, veïns i veïnes i representats polítics de diferents administracions, entre altres, van recórrer els 3,38 km de camí arranjat. Durant el trajecte, van poder observar i gaudir les millores fetes tant en el paviment com en alguns passos estrets i en altres penjants, amb la col·locació de tanques i de senyalització a diferents punts del recorregut. Exceptuant alguns punts determinats, el camí té ara una amplada de 2 m, la qual cosa fa molt més fàcil i segur el trànsit de persones a peu, en bicicleta i, fins i tot, a cavall. El gual de la Peçola, punt on el riu creua el camí, és ara de fàcil accés amb la col·locació de pedres i ha incrementat la seva seguretat amb un indicador de nivell d’aigua.

Els treballs, que es van iniciar al mes de juny i es van finalitzar a finals d’octubre, han tingut un cost de poc més de 102.500 euros, finançats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a través de la Diputació de Barcelona, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

El camí fluvial del Congost té 37,8 km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.