Unes 80 persones es manifesten a les Franqueses contra les càmeres als semàfors

DSC_3435

La manifestació va estar precedida per un cotxe de la Policia Local. (Foto: setdies.cat)

Tot desafiant la pluja, una vuitantena de persones van respondre a la convocatòria de la Plataforma d’Afectats per les Multes (PAM) i es van manifestar ahir a la tarda contra “la gran quantitat de sancions que s’han posat pel sistema del foto vermell” instal·lat a diferents semàfors del municipi. La mobilització ciutadana va tenir dos ramals diferents (un que va sortir des de la rotonda de Can Mònic i l’altre des de Llerona), que van confluir a la plaça de l’Ajuntament. En aquest punt, la presidenta de la PAM, Dolors Amaro, es va dirigir als presents animant-los a no abandonar la lluita per una causa “justa”, ja que ha quedat demostrat que el funcionament de les càmeres és incorrecte i no sempre multa als conductors infractors.

Els manifestants en la rambla de la carretera de Ribes. (Foto: setdies.cat)

Els manifestants en la rambla de la carretera de Ribes. (Foto: setdies.cat)

La pluja caiguda a l’hora de la convocatòria no va impedir el desenvolupament de la manifestació. En els moments previs a la marxa, diversos vehicles policials (tant dels Mossos d’Esquadra com de les policies locals de les Franqueses i Granollers) es van situar en diversos punts de la rotonda de Can Mònic. Quan es va iniciar la marxa i els manifestants van ocupar la carretera en sentit a l’Ajuntament de les Franqueses, un cotxe patrulla d’aquest municipi els va anar obrint pas. El recorregut va ser pacífic en tot moment i els participants van cridar algunes consignes contra el funcionament de les càmeres.

Els dos ramals de la manifestació es van trobar a la plaça de l'Ajuntament. (Foto: setdies.cat)

Els dos ramals de la manifestació es van trobar a la plaça de l’Ajuntament. (Foto: setdies.cat)

Des de la Plataforma d’Afectats per les Multes consideren que el fet que algunes de les sancions hagin estat condonades per part de l’Ajuntament no impedirà que la Direcció General de Trànsit (DGT) procedeixi a gestionar la retirada dels punts del carnet a totes les persones que, al llarg d’aquests mesos, han estat multades gràcies a les polèmiques càmeres instal·lades als semàfors.

LA RETIRADA DE TOTES LES MULTES

La Plataforma demana l’anul·lació de la totalitat de les multes imposades des del moment en què es van instal·lar les càmeres als semàfors, així com la supressió del sistema del foto vermell a tot el municipi en considerar-lo una mesura implantada per l’equip de govern de Francesc Colomé (CiU) amb un objectiu clarament recaptatori més que de pacificació del trànsit, com sempre han argumentat des de l’Ajuntament.

Segons han informat setdies.cat fonts de la Plataforma, la manifestació de dilluns no serà un episodi anecdòtic en la seva lluita contra el sistema del foto vermell, sinó que pròximament portaran a terme noves actuacions.

Enllaços relacionats:

Neix la Plataforma d’Afectats per les Multes de les Franqueses

Les Franqueses anul·la part de les multes dels ràdars semafòrics

El semàfor de Llerona, en vermell per al govern de les Franqueses

4 Responses to Unes 80 persones es manifesten a les Franqueses contra les càmeres als semàfors

 1. Dolors A. 16/06/2015 at 11:41

  La LLUITA y la força de la gent es increíbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Respon
 2. Elena López Castaño 16/06/2015 at 13:47

  Molt bé.

  Respon
 3. Ani 16/06/2015 at 14:32

  Quiero dar las gracias a tod@s los participantes de la manifestación. Muchas gracias desde la directiva de la PAM.

  Respon
 4. facebook_jrrof 17/06/2015 at 09:25

  A la meva dona la varen denunciar, va pagar la denuncia 200€ i els 3 punts del permis per circular.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *