Uns desconeguts s'han emportat l'estelada i han arrancat el pal de soca-rel. (Foto: @gpermanyer)

Uns desconeguts s’han emportat l’estelada i han arrancat el pal de soca-rel. (Foto: @gpermanyer)

La Plataforma per l’estelada de Sant Feliu de Codines vol manifestar el complet rebuig a l’atac sofert la matinada de divendres passat a l’estelada de Sant Feliu. Uns desconeguts van aconseguir tombar el màstil de formigó massís i van endur‐se la bandera estelada.

Aquest projecte es va completar el setembre de 2013, després de finalitzar amb èxit un projecte de micro‐mecenatge i aconseguir 3000€, amb col·laboració amb moltes entitats i partits de Sant Feliu.

L’estelada està col·locada a l’entrada del poble, en terrenys privats, donada la negativa del govern local a cedir cap emplaçament públic per posar‐la, tot i el gran suport col·lectiu que el projecte va assolir.

L’emplaçament al mig d’un camp privat i en producción dificulta ara mateix poder accedir amb maquinària a la base de l’estelada. Previsiblement fins a la propera tardor, quan es realitzi la sega del camp, no es podrà reparar l’estructura.

Paral·lelament, la Plataforma per l’estelada ha demanat un pressupost als col·laboradors de la iniciativa sobre la reparació i estudiarà les vies de finançament, ja que el projecte es va tancar també econòmicament el 2013.

Entre les vies de solució, si finalment no es pot accedir a reparar el màstil fins passat l’estiu, la Plataforma contempla l’opció de poder moure l’estelada a un emplaçament més cèntric amb el possible suport del futur govern local de Sant Feliu, que ha de sortir de les properes eleccions municipals del 24 de Maig.

Fins llavors, la Plataforma seguirà buscant de nou el finançament i l’ajuda necessària per tenir una estelada a Sant Feliu, amb el desig de que ven aviat, amb l’assoliment de la independència de Catalunya pugui ser substituïda definitivament per una senyera, la bandera nacional el nostre país.

Plataforma per l’estelada a Sant Feliu de Codines

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.