JMC

Imatge interior de l’empresa.

Els treballadors de l’empresa familiar José María Cabré, de Montornès del Vallès, han convocat aquest mes diverses jornades de vaga de 24 hores en protesta l’impagament de les nòmines de juny i la paga extraordinària, així com els endarreriments del mes de maig. La plantilla considera que la direcció està demostrant una actitud de desídia a l’hora d’intentar arribar a un acord per resoldre aquesta situació.

Demà dimarts, 12 de juliol, hi ha convocada una d’aquestes jornades de vaga de 24 hores. Els treballadors faran una concentració a les 12 hores, a les portes de l’empresa, situada al polígon de Can Buscarons, carrer del Besòs, 12. Les properes jornades de vaga estan previstes els dies 19 i 26 de juliol.

Dimarts passat ja es va fer una primera jornada de vaga, amb una aturada del 90% de l’àrea de producció per denunciar aquesta situació, després que la reunió de mediació per evitar l’aturada finalitzés sense acord “per la manca de voluntat negociadora de l’empresa”, i per exigir a l’empresa que els pagui el deute íntegre i regularitzi el pagament dels salaris. Davant el risc que es repeteixi l’impagament de les nòmines de juliol i agost, els treballadors preparen mesures més contundents de cara al mes de setembre.

Segons informen des de CCOO, l’any passat per aquestes dates ja es va donar una situació similar i finalment es va arribar a un acord que hauria d’haver l’empresa portat a estar al corrent de pagament, però la cosa no ha anat així i el deute s’ha incrementat. El sindicat denuncia que des que es va crear la nova empresa PJC a Cardedeu, integrada per tots els germans Cabré com a socis, els endarreriments en el pagament de salaris a Montornès han anat a pitjor, i també que en aquesta altra empresa sí que cobren els salaris al dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.