DSC_0241

Treballadors concentrats a la porta de l’empresa.

Els 35 treballadors que conformen la plantilla d’Industrias Metalúrgicas JEM, de Martorelles, han iniciat avui una vaga indefinida per exigir el cobrament de les nòmines pendents. La vaga queda oberta fins a març del 2015. 

Segons ha informat el sindicat UGT, a l’estiu, després de dos mesos sense cobrar i sota l’amenaça de vaga, l’empresa –el president de la qual és membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona– i els treballadors van arribar a un acord per abonar les quantitats adeutades. No obstant l’acord, el passat mes de desembre l’empresa va deixar de pagar el percentatge corresponent, i tampoc va abonar ni la nòmina de desembre ni la paga extra.

Segons CCOO, els treballadors han pogut comprovar que l’empresa ha finançat, amb els salaris impagats, l’obertura de noves seus, per a després amenaçar amb la deslocalització productiva”. “La situació d’incertesa econòmica i productiva actual –segueix el sindicat– porta a deduir que estem amb perill real de continuïtat, que podria portar a la plantilla a no recuperar mai el deute, ni tan sols mitjançant el Fons de Garantia Salarial”.

Davant aquesta situació, els treballadors han decidit recuperar la vaga aturada al mes de juliol amb el mateix objectiu: cobrar el sou.

DES DE L’ANY 1942

Empresa familiar española fundada al 1942 per Josep Morell, avi dels actuals propietaris, està especialitzada en la producció i distribució d’eines de tall i maquinària per a la Indústria metal·lúrgica en general i el sector de l’automoció en particular.

Exporta més del 70% de la seva producció a països dels cinc continents i té oficines de representació a Xina, Mèxic, Brasil, Sud-àfrica, Regne Unit, França, Alemanya, Tailàndia, Malàsia i Escandinàvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.