L’estudi centrat a fer una diagnosi sobre la necessitat i adequació de posar en marxa un Casal de Joves a Vallromanes revela que el 70% dels joves del municipi enquestats veu necessari aquest equipament al poble. El treball va ser presentat públicament dissabte 28 de febrer al Casal. L’acte va estar presidit per l’alcalde, David Ricart, i la regidora de Cultura i Joventut, Mariluz Muñoz.

L’acte va estar presidit per l’alcalde, David Ricart, i la regidora de Cultura i Joventut, Mariluz Muñoz. (Foto: Ajuntament)

L’acte va estar presidit per l’alcalde, David Ricart, i la regidora de Cultura i Joventut, Mariluz Muñoz. (Foto: Ajuntament)

L’estudi recull el resultat de 369 enquestes, de les que 97 són a adolescents i joves de Vallromanes (de 12 a 25 anys). Entre les propostes recollides, els joves de Vallromanes volen que el futur Casal de Joves tingui un espai recreatiu (11-15 anys), un punt d’informació juvenil, un servei d’assessorament laboral, tallers, espai d’assaig, ordinadors, aula d’estudi, jocs de taula i acompanyament a projectes.

L’acte de presentació de dissabte va ser conduït pel Teatre de la Manivela i va comptar amb actuacions i intervenció del Taller de Teatre del Casal de Vallromanes, la coreògrafa Marta Mompart, el grup Kick Boxing i La Cova jove.

 ACCIONS DE TREBALL

Amb els resultats de la diagnosi, l’Ajuntament ja ha anunciat la creació d’una comissió de treball i seguiment amb joves entre 12 i 29 anys i amb representació de tots els grups i entitats juvenils del municipi amb la finalitat de donar veu els joves en el disseny del futur equipament. Aquesta comissió de treball es gestarà entre el 10 al 14 de març.

Una altra acció és la definició de la ubicació del futur equipament. Entre les propostes de lloc hi ha la Cambra agrària, vagons de tren remodelats i la planta baixa de la zona esportiva. El 21 de març es presentaran els estudis de les tres propostes.

Emmarcat dins de la posada en marxa d’un Casal de Joves al municipi, s’ha programat un curs de formació de monitor/a de lleure, que es realitzarà durant la Setmana Santa i caps de setmana a Vallromanes. La inscripció s’inicia aquest dimarts 3 de març.

Leave a Reply

Your email address will not be published.