area 51

Exterior del nou equipament. (Foto: Ajuntament)

L’alcalde, David Ricart, la primera tinent d’alcalde i regidora de Joventut, Mariluz Muñoz, i la directora general de la Generalitat, Marta Vilalta, van donar el dissabte 9 de juliol el tret de sortida oficial a l’obertura de portes d’Àrea 51, el primer equipament juvenil a Vallromanes destinat exclusivament als joves.

El nou centre, situat a la planta baixa de l’edifici de la Zona esportiva municipal, disposa de 120 m2, distribuïts en dues sales de reunions/taller, una sala polivalent, una sala habilitada per a l’ús tecnològic, un WC, un magatzem i una zona exterior amb paviment i porxada.

La ubicació del nou espai, davant de 5.000 m2 multifuncionals del camp de futbol –al qual es pot accedir per una rampa des de l’avinguda Can Galvany–, ofereix moltes possibilitats d’actes. Dissabte, el camp de futbol i el seu voltant es van convertir en escenari de moltes activitats, que van començar al matí amb un rocòdrom a la Zona esportiva i van continuar a la tarda amb portes obertes a l’equipament, festa de l’escuma, l’espectacle “Molar”, de Quim Bigas, un aperitiu, piscina nocturna amenitzada amb la música del Dj Sioma i concerts per als joves amb De Rhydm, Livic i Araenserio fins ben entrada la matinada. En l’organització van participar els joves.

PROCÉS PARTICIPATIU

Durant la inauguració, l’alcalde, David Ricart, i la primera tinent d’alcalde i regidora de Joventut, Mariluz Muñoz, van destacar el compromís i participació dels joves vallromanins en la posada en marxa del centre juvenil.

El nou espai va començar a gestar-se al novembre de 2014 amb l’estudi “I tu com ho vols?”, elaborat i conduït pels educadors de l’empresa Teatre La Manivela, que pretenia detectar quina era la necessitat a Vallromanes de tenir un equipament per al jovent. L’estudi, presentat al febrer de 2015, va revelar que el 70% dels joves enquestats consideraven necessari aquest centre.

A partir d’aquesta diagnosi, es va crear una comissió de treball i seguiment amb joves de 12 a 29 anys i amb representació de tots els grups i entitats juvenils del municipi per donar-los veu en el disseny de l’equipament. Una de les accions va ser decidir-ne la ubicació. A l’abril de 2015 els joves van escollir en assemblea que la millor opció era la planta baixa de l’edifici de la Zona esportiva municipal.

La participació dels joves ha inclòs també l’elecció del nom. En votació popular, el 55,9% dels joves van escollir “Àrea 51”, nom que es reprodueix a la façana de l’equipament amb el logotip dissenyat pel dissenyador gràfic vallromaní Vicenç Prims.

Leave a Reply

Your email address will not be published.