Victòria Millas 3

Victòria Millas Millan. (Foto: Ajuntament)

Dilluns 16 de maig va ser un dia ben especial per a Victòria Millas Millan, la veïna més gran de Marata, ja que va celebrar el seu 100è aniversari. En preguntar-li pel seu secret per arribar als 100 anys de vida, la Victòria respon que “estimar molt”. Els seus fills Pepe i Maria Jesús afegeixen que dutxar-se cada dia amb aigua freda també hi devia tenir alguna cosa a veure.

Segons expliquen els seus fills, a primers d’agost de l’any passat, els metges li van detectar un càncer i els van dir que li quedava poc temps de vida. És per això que es van apressar a fer una gran festa –la que haurien d’haver fet ahir– a finals d’aquell mateix mes d’agost amb els veïns i veïnes de Marata, a la qual van assistir un centenar de persones. Ara, els metges que la visiten no s’expliquen com és que encara és viva.

Tot i que fa una cinquantena d’anys que viu a Can Sabrafèn, a Marata, la Victòria va començar a estiuejar en aquest poble de les Franqueses perquè era amiga de les filles Fortuny de la modernista Torre Nova. Un cop va conèixer el seu marit, Josep Sabrafèn –el Pepe de la Pipa, una persona que es va implicar molt amb el poble de Marata, per exemple amb l’organització de la festa major i amb la construcció del casal–, van llogar la rectoria i anys després la masia de Can Poneta. Finalment van comprar el terreny al cap d’un turó i van fer la casa on viu actualment. Anys més tard, van construir una altra casa de tres plantes al costat per als seus fills.

Segons explica la seva filla Maria Jesús, el Turó de la Il·lusió deu aquest nom a la seva mare, que el va batejar així perquè “li feia molta il·lusió viure en un lloc tan bonic”.

Victòria Millas té quatre fills (Maria Jesús, Pepe, Victòria i Raquel), set néts i vuit besnéts. Amb tots ells, i amb fins a un centenar de persones, va celebrar el seu aniversari amb un dinar al restaurant L’Estupendu de Badalona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.