Vilanova es prepara per ‘vestir-se’ de color sèpia per segon any

El proper diumenge 19 d’abril, per segon any consecutiu, es realitzarà el “Vilanova en color de sèpia” que pretén mantenir la memòria del poble viva per tal que els vilanovins en recordin i coneguin la seva història.

vilanovaEnguany es concentrarà tota l’activitat en un únic dia i aglutinarà una altra vegada moltes de les entitats socials, culturals i educatives del municipi. Així s’inicia amb l’esmorzar tradicional que organitza el Casal d’Avis a les 9h del matí a la Plaça dels Països Catalans per donar pas, mitja hora més tard, a la música dels grallers i els tabals i a les 10h del matí iniciar les caramelles que, per segon any, es fan conjuntament entre els alumnes de l’Escola Mestres Munguet-Cortés i la Coral la Violeta que seran acompanyats en cercavila pels Gegants de Vilanova.

El recorregut de les caramelles serà: sortida de la plaça dels Països Catalans, cap al carrer la Palma fins la plaça de l’Ajuntament i per enllestir a la plaça Pau Casals. Cap a tres quarts de dotze del migdia es tancarà l’actuació de les caramelles amb les danses de l’Esbart Rosa dels Vents i tot seguit els FocErrats oferiran un vermut popular i obert a tothom.

Durant el matí, d’11 a 13h, l’Esplai Terra de Lleure proposarà diversos tallers infantils. Al migdia l’entitat Nosaltres Vilanovins s’encarregarà de tenir les brases preparades perquè tothom qui vulgui dugui la seva carn per coure-la.

Durant tot el dia es podran veure les fotos històriques, de color sèpia, en paral·lel al Passeig del Sorral, davant el mercat. També s’ha fet una crida perquè es portin eines antigues del camp i de casa i s’exhibeixin durant aquesta jornada.

Al vespre, a dos quarts de nou, hi haurà correfoc amb els diables i diablesses vilanovins acompanyats de les colles de Sarrià. L’itinerari del correfoc serà: sortida de la plaça del Poble cap al carrer 11 setembre, carrer la Palma i carrer Mogent per finalitzar a la plaça del Poble.

Com a novetat s’estrenarà el domàs que decorarà l’Ajuntament mentre que, com l’any anterior, diversos balcons de la Plaça Pau Casals exhibiran domassos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *