Yolanda Lorenzo, primera alcaldessa de la història de Vilanova del Vallès

A les 12h d’avui s’ha iniciat el ple extraordinari per a la constitució del nou consistori municipal. A la mesa d’edat la presidenta, Marialluïsa Ferré, ha sol·licitat la seva intervenció i ha destacat que “és un dia de gran festa per a la democràcia que cal estimar i salvaguardar”. L’altre membre de la mesa d’edat ha estat Roser Colomé.

Constitució vilanova

L’alcalde sortint fa entrega del bastó de comandament a la nova alcaldessa. (Foto: José María Martínez)

Després de seguir tots els passos legals com la comprovació de les credencials, la declaració incompatibilitats i de béns patrimonials, s’ha procedit al jurament de cada regidor. Nou dels tretze regidors han llegit la declaració de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) comprometent-se amb l’autodeterminació del poble català. Tot i que en alguns casos el text no s’ha llegit complet, entre el nombrós públic que hi havia al Centre Cultural onejava una estelada cada vegada que un regidor citava les paraules de l’AMI.

Els 13 regidors que han fet el jurament del seu càrrec per ordre d’intervenció han estat:

Maria Junquera Trillo Atan (PSC-CP)

Ramon Majà i Esteve (ERC)

Merche Blanco i Somoza (ERC)

Yolanda Lorenzo Garcia (UpVV. Unitat per Vilanova del Vallès)

Sergi Ruiz Vilar (UpVV. Unitat per Vilanova del Vallès)

Sandra Álvarez Torné (UpVV. Unitat per Vilanova del Vallès)

Sergi Trilla Calvo (UpVV. Unitat per Vilanova del Vallès)

Jordi Vall-llovera Camet (UpVV. Unitat per Vilanova del Vallès)

Lluís Garcia Pera (CiU)

Roger Matute Cots (CiU)

Núria Tresserras Ribó (CiU)

Roser Colomé Soler (CiU)

Marialluïsa Ferré Garcia (PSC-CP)

Posteriorment ERC i PSC han comunicat que renunciaven a la proclamació de la seva candidatura i s’ha prosseguit amb la votació d’alcaldessa de les dues candidatures restants, CiU i Unitat per Vilanova. El resultat de la votació secreta ha estat: 7 vots a favor de Yolanda Lorenzo, 4 vots a favor de Roser Colomé i 2 abstencions. Així s’ha proclamat alcaldessa de Vilanova del Vallès a Yolanda Lorenzo Garcia.

La nova alcaldessa ha insistit que vol centrar-se, més que mai, en les persones com a prioritat així com en la transparència i eficàcia d’un govern transversal que pretén assolir el màxim consens possible. Ha acabat el seu discurs amb l’expressió “Visca Vilanova!”.

Un dels moments emotius de la jornada ha estat quan l’anterior alcalde durant 12 anys d’Unitat per Vilanova, l’Oriol Safont Prat, ha donat el bastó de comandament a la nova alcaldessa.

Després de la intervenció dels altres representants polítics dels partits de CiU, PSC-CP i ERC, l’alcaldessa ha tancat la sessió amb la lectura del poema de Miquel Martí i Pol “Dóna’m la mà”.

“Dóna’m la mà,

dóna’m la veu

i proclamem que

tot està per fer,

tot és possible avui,

fem sentir arreu

com s’exalta el vell desig d’un món millor.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *