L’esport a Parets és el tema triat aquest curs 2014-15 en els tallers de ceràmica per a escolars que es porten a terme per sisè any consecutiu. Prop de 200 alumnes de 4t de primària dels centres educatius de la població participen en els tallers, que coordinen Mia Martí i Antònia Puig.

parets ceràmicaEl projecte artístic pretén apropar els nens i les nenes al coneixement i la pràctica d’alguns conceptes i tècniques propis del llenguatge visual i plàstic i ho vincula amb el municipi. Cada any es tria una temàtica concreta. En aquesta ocasió se centra en l’àmbit de l’esport i en anteriors edicions, les creacions s’han inspirat en la indústria tèxtil la Linera; el projecte Parets, poble lector; les masies de la vila; les festes i tradicions i l’any passat, en el teixit industrial de Parets del Vallès.

Durant les sessions de treball es farà una recreació simbòlica en volum de cada esport amb els personatges i els elements indispensables, es reproduiran els equipaments públics de Parets on es practica l’esport, els esdeveniments populars i els drets dels nens esportistes.

També està previst que s’elabori una figura tridimensional de l’Ovi, un dels símbols de l’esport local, i es representarà en gràfiques tridimensionals l’estat de la pràctica de l’esport.

El projecte artístic per als centres educatius de Parets culminarà amb una exposició final, que es podrà veure al Centre Cultural Can Rajoler el maig de 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.