IMG_6956

Els denunciats van formar part del govern durant la legislatura 2007-2011. (Foto: Ajuntament)

Rafael Ros, alcalde de la Roca del Vallès, juntament amb Albert Gil, Manel Álvarez i Jordi Fortí, tots ells regidors i membres de la Junta de Govern en el mandat 2007-2011, han mostrat la seva satisfacció per l’arxiu de la denúncia presentada per l’exalcalde Miquel Estapé (PSC) l’any 2010 davant el Tribunal de Comptes de Madrid. Segons afirmen els denunciats, l’arxiu acredita que no existeixen les irregularitats comptables denunciades.

En l’arxiu de la denúncia, el Tribunal de Comptes de Madrid deixa clar en els fonaments de dret que “no es reuneixen els requisits establerts legalment per generar responsabilitats comptables”, que “no procedeix l’obertura de judici” per quedar acreditat de forma clara i inequívoca la “inexistència de responsabilitat comptable”. El document també fa referència a interlocutòries de casos similars, especificant que “no es pot fer suportar als ciutadans les molèsties o inconvenients de ser objecte d’una acció processal de manifesta inviabilitat”.

Els denunciats han recordat que el mateix ministeri fiscal va interessar la no incoació d’aquest procediment en “no apreciar indicis de menysteniment dels fons públics”.

LA DENÚNCIA

Miquel Estapé.

Miquel Estapé.

Els fets es remunten al 13 d’abril de 2010, quan l’exalcalde Miquel Estapé Valls, en representació del grup municipal del PSC, integrat aleshores per Carles Fernández Pérez, Caterina Palma Rovira, Julio Caña Fernández, Jordi Font Riu, i Carmen Las Heras Cisneros, i tot exercitant l’acció pública, va presentar denúncia per presumptes irregularitats comptables contra l’alcalde Rafael Ros Penedo, i els regidors membres de la Junta de Govern Albert Gil Gutiérrez, primer tinent d’alcalde; Manel Àlvarez Herrera, segon tinent d’alcalde, i Jordi Fortí Gurgui, tercer tinent d’alcalde.

En la denúncia, els regidors del grup municipal del PSC feien referència a un llistat de 81 factures de l’any 2008, de diferents proveïdors de serveis amb els quals treballava habitualment l’Ajuntament per tasques i serveis diversos que es duen a terme assíduament, com Gestió de Centres de Gent Gran, Servei d’atenció domiciliària, serveis de sonorització i llum en actes culturals i festius, recollida d’animals a la via pública, serveis de comunicació, subministra de material d’oficina, subministra de combustible als vehicles municipals, neteja de dependències municipals, gestió del casal jove, serveis jurídics, i de moviment de terres.

Segons apunten, de la informació facilitada als regidors del grup municipal del PSC ja es podia conèixer i comprovar que tots aquests serveis s’havien prestat i corresponia fer front a l’obligació del pagament. És per això que consideren que “els regidors denunciants van actuar amb mala fe i amb ànim de perjudicar políticament i personalment als regidors denunciats”.

LA REACCIÓ DELS DENUNCIATS

Davant l’arxiu de la denúncia, els regidors de CiU i ERC que van governar el municipi entre els anys 2007 i 2011, han fet públic un comunicat en què expressen la seva satisfacció per la resolució judicial com a “prova clara i concloent que no s’han produït irregularitats comptables”. També mostren el seu rebuig “a la denúncia personal com a arma d’acció política que res té a veure amb cap actuació política noble i lleial”.

“Constatem que la denúncia judicial personal contra quatre càrrecs electes de l’equip de govern només va servir per tergiversar i embrutar la vida política municipal, contribuint a generar crispació i abundant en la desafecció que puguin sentir els ciutadans envers l’exercici noble i honest de la política”, afirma el comunicat. I segueix: “Constatem que la denúncia judicial personal contra quatre càrrecs electes de l’equip de govern pretenia treure un rèdit polític per part dels regidors del grup municipal del PSC de la Roca en les passades eleccions municipals de 2011“.

En el mateix document, els denunciats asseguren entendre “que el dret a discrepar en política ha d’estar sempre en el marc de les idees, fonamentat en el diàleg i en el treball conjunt en Comissions i no en el marc del continu enfrontament personal”, i exigeixen “a l’exalcalde i dimitit exregidor Miquel Estapé Valls, i als seus companys regidors del grup municipal del PSC del mandat 2007-2011, el rescabalament dels cabdals públics destinats a la defensa jurídica dels membres de l’equip de govern”. També els exigeixen “el rescabalament pels danys morals als regidors afectats, a través de la pública rectificació, amb la mateixa contundència, visibilitat i profusió de mitjans mediàtics amb la que van fer visible la demanda presentada, i en mitjans d’abast local i nacional”.

Els denunciats consideren “que socialment cal l’acció jurídica justa, dura i contundent contra aquells casos de corrupció que lamentablement esquitxen avui en dia la vida política i social del nostre país, però que de la mateixa manera demanem a la ciutadania ull i atenció sobre males pràctiques polítiques que tan sols cerquen acabar amb l’adversari polític des del món de les clavegueres, i lluny del mon de les idees, del debat noble i seré, del dret al respecte i a la discrepància en l’exercici noble, honest i necessari de la política”. I agraeixen “el suport de la ciutadania roquerola davant el que va ser una mala pràctica de la política i una forma equivocada d’actuació”, en referència a la denúncia dels socialistes.

One Response

  1. Miguel Rodríguez

    Los socialistas son muy propensos a poner denúncias con cargo al erario público. En les Franqueses tenemos el caso del exalcalde Esteve Ribalta, quien no ha dudado en gastar más de 40.000 euros del Ayuntamiento en abogados con una querella contra un regidor y un periodista. Ojalá el convergente Francesc Colomé pidiera también responsabilidades –y la devolución del dinero– a Ribalta. Y ojalá ustedes consigan que lo hagan Estapé y compañía.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.