Tenia 23 anys i tota una vida al davant, que es va trencar dimarts de la forma menys esperada. Asmae Ouahhoud el Allaoui, nascuda a Nador però veïna de la Llagosta des que tenia 4, era la quarta de sis germans (quatre noies i dos nois).

asmae

La foto que li van fer quan va acabar sisè de primària ha presidit l’homenatge que mestres i alumnes li van fer dimecres. (Foto: Ajuntament)

La notícia de la mort d’Asmae ha commocionat la Llagosta. Els Ouahhoud són una família molt arrelada al municipi. Tots els germans van estudiar a l’escola pública Joan Maragall, van ser els primers magrebins que es van inscriure en el centre. La foto que li van fer quan va acabar sisè de primària ha presidit l’homenatge que mestres i alumnes li van fer dimecres.

UNA GRAN FESTA NUPCIAL

Dissabte passat, Asmae es va casar amb Mohammed Tahrioui, de 24 anys. S’havien conegut feia poc més d’un any, a través d’una cosina d’ell, que els va presentar quan ella va fer una estada de sis mesos a casa d’un oncle seu. Els joves es van enamorar i van decidir compartir la vida junts.

Seguint els costums magrebins, el casament es va celebrar amb un gran banquet, amb 200 convidats, en el restaurant Lar o’Marulo de Badalona. I una gran festa que es va allargar fins a les tres de la matinada. En acabar, la parella va marxar en limusina. Tot al seu voltant era felicitat. Diumenge van fer una petita festa familiar i a la nit, com la parella estava cansada, es va quedar a dormir a casa de la mare d’ella, a la Llagosta. El pare va morir fa quatre anys en un accident de cotxe al Marroc.

Mentre esperava embarcar a l’avió, a l’aeroport d’El Prat, Asmae va escriure en el grup de WhatsApp que comparteix amb les altres tres germanes agraint-les pel casament i dient-les que les estimava molt.

UN SOMNI TRENCAT

A bord del vol 4U 9525 de Germanwings Asmae i Mohammed viatjaven a Alemanya amb maletes carregades d’il·lusió. Anaven a començar una nova vida junts a la ciutat de Duisburg, situada a uns 15 minuts en cotxe de Düsseldorf. El somni d’ella, administrativa (va completar un cicle superior), era anar a viure allà, on ell, treballador d’una empresa d’automoció, vivia des de feia ja sis anys. Però aquest somni es va trencar dimarts de forma inesperada.

La jove parella ho tenia tot preparat: una casa per viure-hi i una família, la d’ell, que els esperava a Düsseldorf per tornar a celebrar l’enllaç. Alguns familiars es van desplaçar en cotxe des d’Alemanya a la Llagosta per assistir al casament.

Asmae, una jove decidida, independent, que es va pagar ella sola el carnet de conduir, va estudiar sense èxit farmàcia i va treballar durant un temps en la fàbrica de Mango de Parets, encara portava dimarts signes del casament: el tatuatge natural de henna que les dones marroquines llueixen a les mans en ocasions especials. Serà precisament aquest detall el que més ajudi a identificar les seves restes.

Fa gairebé un any, la seva germana Khadija va tuitejar que el més difícil dels acomiadaments és que ocorren en el moment més inesperat. “Un dia dius “adéu” i no t’adones que és l’últim”. Ella no es va poder acomiadar d’Asmae. Quan ella i el seu marit van sortir cap a l’aeroport, dormia i no la van voler despertar…

Leave a Reply

Your email address will not be published.