L’aprovació d’aquests projectes ha tingut lloc en paral·lel a dues activitats promogudes a nivell local i a favor del coneixement i la solidaritat amb el poble sahrauí.

D’una banda, l’exposició [13]25 Al principi de la Paraula-Dones del poble sahrauí, que s’ha pogut veure l’Estació d’Autobusos fins el 9 de desembre; i d’altra banda el passi del documental El problema, que es va fer a la Biblioteca el 25 de novembre i que s’emet també en altres espais, com la Residència Santa Susanna, l’Espai Jove El Toc i els centres educatius Institut Manolo Hugué, Escola Pia i Escola d’Adults El Roure Gros.

PROJECTE LAONF p2695 

L’Ajuntament destina 7.500€ a aquest projecte que té per objectiu la transformació no violenta del conflicte al Sàhara Occidental a través de reforçar les capacitats dels activistes sahrauís joves.

El projecte ha estat impulsat per impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Institut Internacional per a l’Acció no Violenta (NOVACT).

En un context d’augment de la tensió, aquestes ONGs han considerat essencial reforçar el paper de la societat civil emergent que actua a la regió. El projecte promou l’enfortiment de les capacitats humanes dels moviments socials emergents al Sàhara Occidental, posant en marxa un conjunt d’activitats que consisteixen en l’elaboració d’un documental liderat pels grups locals, enregistrant les seves veus i donant un valor afegit a les seves accions; l’enfortiment de les seves capacitats; el suport i l’assistència a les campanyes locals; i les visites i xerrades a municipis catalans.

PROJECTE TARBIES 2014 

D’altra banda, l’Ajuntament destina 2.500€ ha aquest projecte promogut pe la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) que consisteix en garantir un àpat diari per als infants de les escoles bressol dels campaments de refugiats de Tinduf (Algèria).

Les mancances de recursos alimentaris de la població exiliada Sahrauí fa que, en garantir aquest àpat diari, les famílies portin els seus fills en edat de preescolar a les tarbies més properes. D’aquesta manera, es cobreixen necessitats nutricionals i educacionals dels infants de 3 a 6 anys i es garanteix un major i millor accés a l’educació primària.

El projecte té per objectius garantir un àpat diari a aquests nens i nenes, prevenir malalties derivades d’una mala alimentació i augmentar l’assistència a les escoles donat l’alt grau d’absentisme a les tarbies en els Campaments de refugiats.

Els beneficiaris directes del projecte són uns 4.800 infants sahrauís de 3 a 6 anys que acudeixen a les tarbies d’Smara, El Aaiun i Dajla.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.