Presentació pública dels estudis previs. (Foto: Ajuntament)

Presentació pública dels estudis previs. (Foto: Ajuntament)

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha presentat aquesta setmana a Cardedeu els estudis previs per a l’elaboració del Pla de Renovació i Millora de l’Espai Públic del municipi. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Calamanda Vila, de regidors municipals, i de les entitats que han participat en l’elaboració dels estudis previs.

El Pla preveu potenciar i reafirmar el paper del centre històric de Cardedeu com a centre neuràlgic de la vila per recuperar el protagonisme en el conjunt del municipi. Des de l’Agencia de l’Habitatge destaquen la tasca de manteniment i millora desenvolupada per l’Ajuntament, per la qual cosa els treballs de millora partiran del que ja s’ha executat.

Segons els estudis previs, el centre històric de Cardedeu encara es manté viu i en un bon estat general, tant en els seus paviments con en el seu teixit urbà. Necessita, però, una empenta per potenciar el ric patrimoni cultural i arquitectònic. Aquesta diversitat patrimonial i identitària fa de Cardedeu un lloc d’alt interès social, històric i cultural.

El Pla busca reflectir aquesta identitat pròpia definint tres criteris d’actuació: la continuïtat de paviments, la reformulació dels espais plaça com a nous centres i la connectivitat mitjançant el recorregut paisatgístic i urbà a través de pedra natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.