Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE), van detenir el passat dijous 26 de març quatre homes de nacionalitat espanyola per pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes, robatori amb violència i intimidació i per extorsionar un empresari de Barcelona. També se’ls imputen els delictes de receptació, descobriment i revelació de secrets i usurpació de funcions públiques.

A més, els investigadors van donar d’alta una cerca i captura per localitzar un dels integrants del grup que no es va localitzar i es va denunciar un altre per la seva col·laboració amb les accions del grup.

LI VAN EXGIR 40.000 EUROS

La investigació es va iniciar arran de la denuncia d’un empresari, dedicat als perfums entre altres negocis, que estava sent extorquit per un grup d’homes des de finals de l’any passat.

Tot es va iniciar quan l’empresari, que no aconseguia cobrar un deute elevat, va conèixer, a través d’un conegut, un home que formava part d’un grup organitzat i que es va oferir per gestionar el cobrament del deute.

En un primer moment l’empresari va acceptar les condicions del grup per tal de recuperar els diners, però, poc després es va fer enrere i va demanar al presumpte cobrador d’impagaments que ho deixés córrer.

BRABUS5 Va ser en aquell moment que el grup de suposats cobradors va començar a extorquir l’empresari. El van advertir que ja havien realitzat despeses al iniciar gestions per aconseguir el cobrament i li van exigir un pagament de 40.000 euros.

Pocs dies després, l’extorsionador, que sabia que l’empresari es dedicava als perfums, li va fer una comanda de diversos perfums i va demanar concertar una trobada. A la cita, però, van aparèixer dos homes fortament armats que van exigir a la víctima els 40.000 euros i li van sostreure els perfums que duia a sobre.

EXTREBALLADOR DE LA VÍCTIMA

Un dels membres del grup era un expert informàtic que havia treballat per a la víctima fent el manteniment dels ordinadors de la seva empresa. Aquesta persona va ser qui va posar en contacte a l’empresari amb els extorsionadors. Aquest informàtic va facilitar al grup dades personals de la víctima i de la seva família, informació que van usar per atemorir a l’empresari i recordar-li que no havia de contactar amb la policia.

Des de finals de desembre passat els detinguts van obligar l’empresari a realitzar diversos pagaments en efectiu, intimidant-lo amb armes de foc i armes blanques. Quan van veure que l’empresari no disposava de més diners van obligar-lo a entregar-los dos vehicles de la seva propietat.

DOMICILIS A GRANOLLERS, PLEGAMANS I BARCELONA

Tant bon punt els investigadors van tenir coneixement dels fets van localitzar i controlar el grup fins a tenir la certesa de qui eren, on vivien i l’activitat que realitzaven.

Finalment la matinada del 25 de març el Grup Especial d’Intervenció (GEI) i la Brigada Mòbil (BRIMO) van fer tres entrades simultànies en els domicilis del grup ubicats a Granollers, Barcelona i Palau de Plegamans, en un dispositiu on es va detenir a tres membres del grup.

BRABUS3En aquest dispositiu simultani es va localitzar diversa documentació i proves dels delictes comesos així com fortes quantitats de diners en efectiu, armes de foc reals i simulades, gran quantitat de munició de diversos calibres, dues armilles anti-bala, dues armilles reflectants amb la inscripció ‘Guardia Civil’ i una placa policial falsificada també de la ‘Guardia Civil’.

El dia següent es va detenir un quart membre del grup. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el 31 de març i el jutge, després de prorrogar la detenció 48 hores més, va decretar llibertat amb càrrecs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.