Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a la Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord, han detingut sis homes, d’entre 26 i 42 anys, nacionalitat espanyola i veïns de diversos municipis de la comarca i de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de quatre robatoris violents comesos a interior de domicilis a del Vallès Oriental. Tots ells integraven un grup que, arran de les detencions, es dóna per desarticulat.

EL PRIMER ROBATORI, A SANTA AGNÈS

La investigació, a càrrec del Grup de Robatoris Violents, va començar a partir d’un assalt que va tenir lloc el passat 28 d’agost en un domicili de Santa Agnès de Malanyanes. Tres individus amb passamuntanyes i guants hi van accedir  per una porta corredora oberta de la planta baixa i van sorprendre la víctima, un home al qual van agredir violentament amb diversos cops al cap amb un bat de beisbol.

Un cop el van reduir i lligar van aconseguir que els facilités el codi d’una de les seves targetes de crèdit i van sostreure diverses joies d’or, rellotges i diners en efectiu. Posteriorment, van fugir en dos vehicles propietat de la víctima. En l’assalt va participar un quart individu que feia tasques de vigilància i que va realitzar els reintegraments amb les targetes sostretes mentre estaven agredint la víctima.

LES FRANQUESES, L’AMETLLA, BIGUES I RIELLS

El segon assalt va tenir lloc el passat 19 de setembre a les Franqueses del Vallès, en aquesta ocasió a la residència d’una família de nacionalitat xinesa que és propietària d’un restaurant xinès. Quatre homes, amb el rostre ocult i armats amb una pistola, una defensa elèctrica i un bat de beisbol, van intimidar i coaccionar les víctimes durant gairebé tres hores. Van sostreure 5.000 euros, dos rellotges, joies i altres objectes de valor, així com targetes de crèdit.

El grup va actuar novament el passat 24 de setembre en un domicili de l’Ametlla del Vallès on van assaltar un domicili. Anaven també amb el rostre ocult i duien una pistola i una defensa elèctrica. Van intimidar i agredir les víctimes durant gairebé dues hores, enduent-se 3.000 euros en efectiu i diversos objectes de valor.

L’últim assalt es va produir en un domicili de Bigues i Riells el passat 28 d’octubre. En aquest cas, tres membres del grup agredeixen violentament la víctima per aconseguir la combinació i localització de la caixa forta.

CINC ESCORCOLLS EN DOMICILIS

Fruit de la investigació, els agents van desplegar el passat dimarts 9 de desembre un dispositiu que ha comportat la detenció dels sis homes.  També s’ha imputat dues dones, que no havien participat directament en els fets i que havien actuat com a col·laboradores.

El dimecres 10 de desembre els investigadors van fer cinc entrades i escorcolls en domicilis dels detinguts a les localitats de l’Ametlla del Vallès, Lliçà d’Amunt i Bigues i Riells. Als registres domiciliaris s’hi  van localitzar dos vehicles sostrets, un dels quals relacionat amb altres robatoris amb força a establiments comercials.

Els agents també van intervenir peces de roba utilitzades pels arrestats en el moment de cometre els robatoris, identificades per les víctimes i objectes com ara bosses de mà, una mini-motocicleta i dos televisors. En darrer terme, els policies van localitzar un carregador municionat d’una pistola semiautomàtica d’idèntiques característiques a la relacionada amb un incident a Barcelona on es va ferir un dels investigats.

Els arrestats van passar a disposició judicial el passat 12 de desembre i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per a tots sis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.