Agents dels Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Granollers conjuntament amb la Policia Local de les Franqueses del Vallés i els Bombers de la Generalitat van desmantellar una nau industrial a les Franqueses del Vallés on s’estarien conreant prop de 500 plantes de marihuana.

Interior de la nau on s'ha descobert la plantació de marihuana.

Interior de la nau on s’ha descobert la plantació de marihuana.

Els fets van tenir lloc el passat divendres 6 de febrer quan els treballadors d’una empresa del Polígon Industrial Pla de Llerona van avisar la policia local de les Franqueses perquè des de feia uns dies sentien una forta olor com de gas que   provenia de la nau del costat, en la qual no havia activitat industrial coneguda.

La olor sortia per una escletxa d’uns cinc centímetres i havia provocat que diversos operaris no poguessin treballar en aquell costat de la nau perquè patien mals de cap, marejos i picors als ulls.

Els agents de la policia local van requerir la presència dels bombers els quals ,davant el perill potencial, van accedir a la nau per tal d’esbrinar l’origen d’aquell fort olor. Un cop a l’interior l’olor es va tornar insuportable i es van localitzar garrafes amb productes de jardineria i insecticides i al pis superior una habitació, d’uns 100 metres quadrats, habilitada per al conreu de marihuana  amb una gran quantitat de plantes.

En aquell moment agents de l’àrea d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Granollers es van fer càrrec de la operació. Els agents van custodiar la nau fins que van poder identificar i localitzar el llogater de la nau, el qual no va aportar cap permís que autoritzés el conreu de les plantes.

Amb el consentiment del llogater, els investigadors van accedir a la nau el mateix dia 6 de febrer i van comprovar que hi havia una gran infraestructura dissenyada per al cultiu de marihuana dotada d’un sistema de ventilació, un de rec, llums halògenes d’alta intensitat, ventiladors, tubs extractors i un total de 480 plantes en edat adulta.

El llogater, un home de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de la Roca del Vallés va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant del tràfic.

El detingut, al qual ja li constava un altre antecedent per un delicte similar, va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan sigui requerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.