El programa “Accelera el creixement”, impulsat entre la Diputació i Pimec, ha iniciat la seva quarta edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball. Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny a la delegació de PIMEC Vallès Oriental o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa.

Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny.

Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny.

El president de Pimec Vallès Oriental, Vicenç Paituví, anima a les empreses del territori a participar en aquest programa amb suport personalitzat que els permetrà accelerar el seu creixement i augmentar la competitivitat.

La bona valoració de les 150 empreses participants a les tres edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria. D’aquestes, un 59% han treballat comercialització; un 28%, internacionalització; un 13%, estratègies de gestió d’equip directiu o processos productius.

Com és habitual, les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.

LA SELECCIÓ D’EMPRESES

Un comitè de persones expertes serà l’encarregat d’avaluar les 100 candidatures preseleccionades d’entre el total de rebudes. A partir d’entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Mitjançant el programa, la Diputació i Pimec persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, Pimec Vallès Oriental configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

PASSOS PER ACOMPANYAR EL CREIXEMENT

El procés d’acompanyament a les pimes participants el conformen sessions col·lectives i d’atenció individual durant quatre mesos. Enguany, el suport personalitzat del consultor/a per posar en marxa el pla de creixement operatiu a cada una de les 50 empreses ha augmentat fins a les 35 hores.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant quatre mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant classes magistrals col·lectives, impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització, sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i sessions individuals d’assessorament.

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de Pimec i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les persones participants per atendre dubtes i incidències.

Leave a Reply

Your email address will not be published.