El proper diumenge 8 de febrer, Mollet celebra l’arribada del rei Carnestoltes amb el Ball del Barraló. Al llarg de la propera setmana, el Carnestoltes visitarà les escoles de la ciutat, que el rebran amb una nova cançó “Benvingut Carnestoltes”.

A Mollet, el Ball del Barraló dóna la benvinguda al rei dels Poca-soltes, el Carnestoltes. És un ball antic que l’Esbart Dansaire va recuperar l’any 2004 per al Carnaval de la ciutat i des d’aleshores es balla a la plaça per donar la benvinguda al Carnestoltes i el seu seguici. Així, aquest diumenge 8 de febrer, a 2/4 d’1 del migdia, el Balll del Barraló donarà el tret de sortida al programa de Carnaval.

Des de fa una anys, aquest ball té una música pròpia, obra de Josep Maria Aparicio, i, des de l’any passat, l’Esbart Dansaire ha actualitzat la coreografia amb l’objectiu que sigui una dansa més oberta, que la pugui ballar tothom. De fet, el ball s’ensenya a les escoles de la ciutat amb l’objectiu que tots els infants rebin el Carnestoltes tot ballant.

També és tradició que el Carnestoltes visiti les escoles de la ciutat. Com a novetat d’enguany, el Carnaval de Mollet ha incorporat una nova música, “Benvingut Carnestoltes”, perquè els nens i nenes rebin cantant el Carnestoltes. La música és obra de Josep Maria Aparicio.

Després que l’any passat finalitzés el procés de creació de la litúrgia de l’espectacle del Judici, amb la incorporació de les músiques, enguany han estat gravades per la Mollet Jazz Band i fixades definitivament a l’espectacle. Com és habitual, la companyia Carnamolles, que enguany s’ha rejovenit amb noves incorporacions, serà l’encarregada de la interpretació. Aquest any, el llegat que el Carnestoltes deixa a la ciutat un cop és cremat és obra de l’ambaixador de la Pau, Prem Rawat. Pel que fa a l’escenografia, anirà a càrrec de l’Associació de Dones Artistes CREA.

Un any més, amb l’objectiu que els ciutadans coneguin la litúrgia i els personatges propis del Carnaval molletà, la Marineta acull, del 2 al 7 de febrer, una exposició amb els diferents personatges i una explicació de qui són, què representen, quin paper tenen, etc. Enguany s’hi ha incorporat l’explicació del Ball del Barraló.

A més, el programa de Carnaval a la ciutat compta amb diferents activitats festives i tradicionals organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat. El gruix d’activitats es faran el cap de setmana del 9 al 15 de febrer, entre les quals destaca l’Escudella de Carnaval del Casal Cultural, el Ball Jove a càrrec de les Colles de Morats i Torrats, la Festa infantil de disfresses al parc de les Pruneres i la Rua i el Lliurament de Premis.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.