La Creu Roja de Granollers va atendre durant l’any 2014 un total de 112 persones/famílies, de les quals 92 van ser de nova incorporació. D’aquestes, 19 famílies van utilitzar el servei de dutxa, 29 el de bugaderia i 64 ambdós serveis.

Els usuaris han estat majoritàriament persones joves i adultes, de sexe masculí i de nacionalitats d’origen no europeu. A més, 27 d’aquestes famílies de nova incorporació al servei tenen fills –als quals es va proposar participar en altres activitats de l’assemblea–, i un total de 10 famílies viuen al carrer per diferents circumstàncies, i altres tenen problemàtiques de salut associades.

El servei Esquitxa’t, iniciat a la Creu Roja a Granollers l’any 2012, té com a objectiu principal facilitar un espai on les persones que s’adrecin puguin obtenir un nivell satisfactori d’higiene, i mantenir i/o adquirir nous hàbits personals.

Amb la consolidació del servei, i arrel de les atencions realitzades, s’han detectat noves necessitats bàsiques i demandes de les persones usuàries. Un exemple clar són les 26 mantes que s’han repartit.

La bona rebuda entre la ciutadania del programa “Esquitxa’t”, ha fet que la Creu Roja a Granollers es plantegi incorporar nous complements relacionats amb els serveis ja existents. Un d’aquests podria ser la implicació directe de les famílies en la realització de la pròpia bugada.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.