El diumenge 7 de setembre, Francisco Jiménez Campoy, de Llerona, va celebrar el seu 105è aniversari. Nascut el 7 de setembre de 1909 a Cuevas de Almanzora, província d’Almeria, va arribar a Catalunya als 8 anys d’edat. Va començar a fer de ferrer a la Roca del Vallès; al cap d’un temps el van anar a buscar de Can Trullàs de Granollers per treballar-hi, i després va seguir fent el seu ofici a Can Boix. Una de les seves aficions han estat els ocells. No en va, és soci d’honor de la Sociedad Pajaril de Granollers, de la qual va ser-ne president.

Es va casar amb Margarita Icart, que va morir fa cinc anys i que va arribar fins als 100è aniversari, amb qui van tenir una filla, la Carmina. Després de viure molts anys a Granollers, el 1977 es va traslladar a Llerona, ben a prop de la seva filla, amb qui viu ara. Francisco Jiménez té 3 néts i 5 besnéts.

Quan se li pregunta quin és el secret de la seva longevitat, en Francisco no es cansa  d’explicar-ho amb una frase ben gràfica: “Poca cama, poco plato y mucha suela de zapato”. I deu ser així, ja que en Francisco camina encara pel seu propi peu -ajudat per un bastó, aixó sí- i no pren cap tipus de medicació.

Amb els seus 105 anys, en Francisco és el tercer home més gran de Catalunya, per darrera d’un home de Blanes i un altre de la Garriga, i el 23è més gran de l’Estat, segons una llista elaborada pel Grup d’Investigació en Gerontologia. Aquesta mateixa llista demostra que les dones viuen molt més temps que els homes, ja que actualment hi ha 128 dones a l’Estat que tenen més de 105 anys, una d’elles a les Franqueses, Felicidad Gascón, que al mes de març va celebrar també el seu 105è aniversari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.