Després de més de vuit anys de litigi amb els propietaris inicials dels terrenys dels carrers Centelles i Isidre Duran, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l’Ajuntament de Canovelles, otorgant-li la seva propietat i dels triangles. Finalment, el Consistori els podrà urbanitzar.

Les demandes inicials dels propietaris eren la cessió d’aquestes zones a canvi de quasi 30 milions d’euros. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decretar que els carrers eren propietat de l’Ajuntament, però els triangles ho podien ser a canvi d’una compensació econòmica. L’Ajuntament va recòrrer la sentència al Tribunal Suprem, que a l’estiu va fallar a favor seu amb una sentència inapelable.

L’URBANITZACIÓ TINDRÀ DUES ÀREES DIFERENCIADES

L'alcalde i el regidor d'Urbanisme s'han reunit amb els veïns aquests dies. (Foto: Ajuntament)

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme s’han reunit amb els veïns aquests dies. (Foto: Ajuntament)

L’urbanització del triangle tindrà dues àrees diferenciades: una àmplia pavimentada –que es construirà al mateix nivell que les voreres–, una de terra amb bancs per seure i zones verdes. També es millorarà el pas de vianants, les voreres dels voltants i la rampa que condueix al garatge, a la que s’afegirà una barana de protecció pels vianants.

Una altre de les demandes del veïnat de la zona era la millora de la canalització de l’aigua, ja que durant les pluges s’acumulava molta aigua creant basalts. Les obres de canalització permetran, en aquest sentit, reconduir l’aigua de la pluja dels baixants del bloc, així com l’aigua superficial, fins el torrent. “Amb aquesta millora el 80% de l’aigua entollada s’acabarà”, ha explicat l’arquitecte.

La millora de la il·luminació de la zona és una altre de les actuacions previstes al triangle, així com l’extracció de les gruixudes arrels d’un arbre que van talar fa un temps. Segons l’Ajuntament, els veïns s’han mostrat molt satisfets amb les actuacions previstes. L’arquitecte ha recollit totes les opinions per estudiar-les amb deteniment abans d’iniciar les actuacions, que segons el calendari començaran d’aquí a dues setmanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.