Dimarts 3 de març, la Sala de Plens M. Lluïsa Prat de l’Ajuntament de Canovelles ha acollit l’acte de lectura i signatura del compromís per la pau i la convivència per part de tots els líders religiosos de Canovelles.

La lectura i signatura d’aquest dimarts ha representat a renovació del compromís per part de les comunitats religioses. (Fotos: Ajuntament)

La lectura i signatura d’aquest dimarts ha representat a renovació del compromís per part de les comunitats religioses. (Fotos: Ajuntament)

Feia cinc anys que es va declarar al municipi el compromís de tots els líders religiosos per a la millora de la convivència al municipi. La lectura i signatura d’aquest dimarts ha representat, per tant, la renovació del compromís per part de les comunitats religioses Catòlica Parròquia de Sant Félix, Musulmanes Medema i Al Mohajirin, Evangèlica Baptista, Evangèlica del Vallès i Evangèlica de Filadelfia del municipi. I és que davant d’aquesta crisi que multiplica els riscos d’exclusió social, avui més que mai, els líders religiosos han volgut reafirmar el compromís de treballar pel respecte a la diversitat, el civisme, la cohesió social, la convivència, la tolerància, la solidaritat i la pau com a valors clau en una societat lliure i democràtica.

signatura2Ha presidit l’acte l’alcalde, José Orive, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Francesc Sánchez, encarregat de llegir l’acord al qual han arribat tots els representants religiosos. “Valorem molt positivament la diversitat existent al nostre poble, per la gran oportunitat que representa a tots els nivells”, va llegir el regidor, afegint que “ens comprometem a treballar per suprimir les desigualtats existents a la nostra societat, donar suport a les persones i grups més vulnerables i facilitar les condicions necessàries que permetin conviure en pau i respecte”.

Després de la signatura de l’acord per part de tots els representants religiosos, José Orive, ha expressat la seva satisfacció per aquesta segona trobada:“Des que es va crear la taula de líders religiosos, ara fa cinc anys, la relació entre els líders religiosos és molt positiva”. L’alcalde, que assegura que som un país divers i que s’han de respectar les singularitats de cadascun, “intentant trobar els valors comuns que ens uneixen, en aquest cas, com a ciutadans d’un mateix municipi: Canovelles”.

Cal tenir en compte, segons ha dit l’alcalde, que els líders religiosos són també líders socials i que, per tant, han de reflectir i transmetre “missatges de pau i convivència als veïns i veïnes”. Tots els líders religiosos van mostrar-se satisfets amb aquest nou pas, reafirmant que les relacions entre religions a Canovelles són molt positives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.