L’accident de l’avió A20 de Germanwings que cobria la ruta de Barcelona a Düsseldorf estavellat dimarts en els Alps francesos va posar fi a la vida dels 150 ocupants de l’aparell: 144 passatgers i sis membres de la tripulació (dos pilots i quatre hostesses). La majoria eren alemanys (67) i espanyols, entre els quals hi havia sis vallesans.

Aquesta és una part de les seves històries.

Anna Cantos.

Anna Cantos Sorribas. Va néixer a Canovelles l’any 1977, però des del 2010 residia a Granollers. Viatjava a Alemanya per motius laborals: junt amb el seu company Víctor Pascual anaven a participar en la fira Anuga d’alimentació, que se celebra en la ciutat de Colonia, a la qual acudien com a representants de la fira catalana BTA (Barcelona Tecnologies d’Alimentació).

Marta López. Vivia a Mollet del Vallès. Tenia 52 anys i era mare de dues filles. Treballava com a consultora externa en exportació a l’empresa vigatana Hitram Higiene. Viatjava a Alemanya per motius laborals.

la llagosta copia

Asmae Ouahhoud el Allaoui i Mohamed Tehrioui. Amb 23 i 24 anys respectivament, s’havien casat dissabte de la setmana passada. Vivien a la Llagosta i es traslladaven a Düsseldorf.

559952_10200993765115483_734827046_n copia 2Francisco Javier Goñalons Sánchez. Tenia 42 anys i era pare d’un nen i una nena de curta edat. Nascut a la Llagosta, havia estudiat a l’Escola Les Planes, on va coincidir amb l’alcalde, Alberto López. La seva família és molt coneguda al municipi, ja que el seu pare, Bartolomé Goñalons, va ser president del Casal d’Avis. Afiliat al sindicat UGT, treballava en l’empresa de maquinària d’arts gràfiques Ibérica AG, situada al Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Es traslladava a Düsseldorf per a reparar maquinària industrial.

laura-altamira--320x380 copiaLaura Altimira Barri. Tenia 32 anys, estava casada, i vivia a Santa Maria de Palautordera. Treballava per la firma Desigual, on era supervisora de projectes. La seva família és molt coneguda en aquest municipi i a Sant Celoni, on tenen agències immobiliàries. Viatjava a Alemanya per cercar ubicacions per a noves botigues de la companyia.

Hans Peter Riester. Amb nacionalitat alemana, feia ja molts anys que vivia a Cànoves i Samalús. Era directiu de l’empresa japonesa Kao Corporation, la planta de Barberà del Vallès (Vallès Occidental) que forma part de la química Kao Chemicals Europe.

La darrera víctima relacionada amb la comarca és el cunyat de la regidora del PSC de la Roca, Mati Muñoz.

Enllaços relacionats:

Alumnes alemanys d’intercanvi en un institut de Llinars, entre les víctimes de l’accident d’avió als Alps

Veïnes de Granollers, Mollet, la Llagosta i Palautordera, entre les víctimes del sinistre aeri

2 Responses

  1. Albert P.

    Aquesta vegada la tragèdia ens ha colpejat molt directament a tots. Ara m’adono que aquest tipus de coses no sempre passen a països llunyans. El meu més sentit condol a les famílies de totes les víctimes.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.