La reunió del Consell del Poble de Llerona del mes de març, que es va fer dilluns a les Antigues Escoles, va ser força més concorreguda de l’habitual. Molts veïns i veïnes van assistir-hi preocupats pels robatoris a l’interior d’habitatges que s’han produït els darrers mesos al poble. El cap de la Policia Local, Xavier López, els va intentar tornar la confiança.

Les Antigues Escoles es van omplir de públic en la reunió del Consell del Poble del 2 de març. (Fotos: Ajuntament)

Les Antigues Escoles es van omplir de públic en la reunió del Consell del Poble del 2 de març. (Fotos: Ajuntament)

El primer que va voler aclarir Xavier López és que en els darrers sis mesos els consta que s’han produït nou robatoris o intents de robatori a Llerona. “Aquestes dades són les oficials, sumant totes les denúncies que s’han posat als Mossos d’Esquadra o a la Policia Local”, va dir. I va fer una petició als veïns: “Denunciïn tots els robatoris o intents de robatori que es produeixin perquè si no ens arriba a nosaltres, és com si no s’haguessin produït i llavors és impossible poder enxampar els lladres”.

Com a mesura de prevenció per evitar més robatoris, el cap de la Policia Local també va recomanar als veïns que truquin a la comissaria tantes vegades com sigui necessari si veuen algun vehicle a prop de casa seva que no coneixen o si detecten objectes canviats de lloc. “Vindrem tantes vegades com faci falta, perquè és la nostra feina. Ho han de fer, perquè si no, nosaltres no en som coneixedors i no podem actuar”, va afegir.

Davant de les crítiques dels veïns sobre la poca presència policial a les nits, López va respondre que amb els mitjans que tenen, no poden fer-hi res més. “Actualment, a les nits, tenim un cotxe patrulla que recorre tots els nuclis del municipi. Pot ser insuficient, però no podem destinar-hi més personal perquè no el tenim”, va dir. Mentre la plantilla de la Policia Local, que gestiona el PSC, esdevé insuficient, l’Ajuntament contracta vigilants per als equipaments públics.

Xavier López també va explicar que després de la reunió que van tenir amb els Mossos d’Esquadra la setmana passada, van acordar fer-se més visibles, efectuant més controls de pas en certs punts del municipi. López va dir que les càmeres que s’han instal·lat als semàfors també els ajudaran a trobar vehicles sospitosos. “A més, creiem que aquests dispositius també tindran un efecte dissuasiu”, va afegir.

Algun veí va demanar que s’instal·lessin més càmeres a les sortides de Llerona i el cap de la Policia Local li va respondre que no depenia d’ell ni de l’Ajuntament que hi haguessin més càmeres al municipi, ja que la seva instal·lació ha d’autoritzar-la la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, “i amb les dades oficials del nombre de robatoris denunciats que tenim en aquests moments, no ens les autoritzarien de cap manera”.

Davant la demanda de poder denunciar in situ un robatori o intent de robatori per no haver de desplaçar-se fins a la comissaria, López va dir que ho estudiarien per a casos concrets, però va afegir que la Policia Local de les Franqueses no disposa d’una oficina mòbil per fer denúncies.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.