policia granollers

La regidora de Seguretat Ciutadana, l’alcalde i el cap de la Policia Local de Granollers. (Foto: Ajuntament)

Els sindicats amb representació a la Policia Local de Granollers, SPPM-Cat, UGT i CCOO, han denunciat mitjançant instància presentada a l’Ajuntament, i abans de fer-ho en els jutjats, un cas de discriminació laboral i assetjament. Segons l’escrit, la víctima és un agent i l’assetjador és el cap del cos policial, que actua amb l’empara de l’equip de govern. Els representants sindicals han demanat a l’alcalde, Josep Mayoral (PSC), que posi fi a aquesta situació “inadmissible i discriminatòria”.

VULNERACIÓ DE DRETS LABORALS

Instància presentada pels sindicats. (Per ampliar la imatge cliqueu a sobre)

Instància presentada pels sindicats. (Per ampliar la imatge cliqueu a sobre)

Els sindicats expliquen que l’agent afectat per la situació denunciada es va reincorporar al cos de la Policia Local de Granollers el 16 de setembre passat, després de guanyar un llarg procés judicial de més de cinc anys contra l’Ajuntament de Granollers per la vulneració dels seus drets laborals durant el seu procés selectiu.

El jutge va condemnar el Consistori a realitzar una segona avaluació de les pràctiques de l’agent que, un cop feta, va tornar a ser impugnada pels representants sindicals “donades les múltiples irregularitats i il·legalitats constatades, totes elles en perjudici del treballador”. El cas va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i novament una sentència va donar la raó al treballador, condemnant l’Ajuntament a indemnitzar-lo econòmicament.

DESTINAT PERMANENTMENT AL SERVEI DE GRUA

INSTANCIA SINDICAL2Des dels sindicats afirmen que, des del moment de la seva reincorporació, la Prefectura va assignar a l’agent “de forma fixa i obligada” al servei de grua, malgrat que fins a l’actualitat l’assignació a aquest servei sempre s’havia fet de manera voluntària.

Els representants sindicals consideren que el criteri per mantenir a aquest agent assignat al servei de grua “de forma fixa i obligatòria per raons organitzatives” és un argument que, “amb aparença de legalitat, en realitat representa un clar i nou tracte discriminatori vers l’ esmentat treballador”. “Entre d’altres la Prefectura ha al·legat fins i tot raons d’estalvi econòmic, fet que difereix molt de la realitat”, afegeixen.

HA SOL·LICITAT EL TRASLLAT

INSTANCIA SINDICAL3L’agent afectat, separat de forma general de la realització de tasques de seguretat ciutadana que sí que poden realitzar la resta d’agents de la Policia Local de Granollers, va sol·licitar immediatament el trasllat del servei de grua a alguna de les especialitats que encara tenien places vacants, sense que ara com ara s’hagi efectuat el canvi. En aquest sentit, des dels sindicats s’explica que “s’han produït canvis d’assignació d’especialitats dins el cos sense que els agents traslladats ho hagin sol·licitat, quan es podria haver ocupat les places vacants amb aquest agent assetjat qui sí que ho havia demanat prèviament i formalment”.

INSTANCIA SINDICAL4Davant aquesta i altres situacions, els sindicats denuncien que “el cap de Policia Local, amb el consentiment de l’equip de govern de l’Ajuntament, està portant a terme una clara discriminació envers un dels seus treballadors com a càstig després de guanyar un procés judicial”. Aquesta “situació d’assetjament laboral i fustigació –afegeixen– està provocant els corresponents efectes personals d’abatiment, estigmatització, pròpia infravaloració professional, etc. al treballador afectat”.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.